Mihaela Cambei a declarat, miercuri seară, după ce a câştigat medalia de argint la haltere, la JO de la Paris, că munceşte de doi ani pentru acest vis şi că nu se aştepta să urce pe treapta a doua a podiumului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE - 

“Este concursul vieţii mele pentru care m-am antrenat doi ani de zile. La final am simţit că îmi rămâne mâna pe podium, pentru că am avut un cârcel foarte mare la mână, la gât şi deget, cotul mă durea foarte tare, dar am zis că ori la bal, ori la spital. Eu nu am stat să fac calculele, am vrut să îmi fac încercările. Nu ştiu ce s-a întâmplat, care cum a ridicat. Dacă rata chinezoaica, ne cânta imnul în această seară, dar eu sunt mândră de ce am reuşit să aduc, pentru că este prima medalie olimpică din istorie la haltere feminin. Această medalie înseamnă absolut totul pentru mine, toată cariera mea de 11 ani. M-am luptat mult pentru ea şi cred că ăsta este visul oricărui sportiv. Eu sunt foarte mândră de ceea ce am obţinut”, a mai declarat Cambei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Ea a menţionat că nu a mai aruncat niciodată atât într-un concurs. “Mi-a fost un pic teamă, dar am încercat să trag cu disperare. Atmosfera a fost foarte mişto şi cred că asta m-a ajutat foarte mult, pentru că agitaţia în general pe mine mă ajută să fiu şi mai puternică decât sunt, adrenalina mă ajută să fiu mai puternică. Toţi românii care m-au susţinut în această seară şi au strigat pentru mine m-au ajutat foarte mult”.

“Această medalie o dedic antrenorul lui meu, Valeriu Calancea, care m-a suportat în tot acest timp, părinţilor mei, lui Dumnezeu, care a fost alături de mine şi m-a scos sănătoasă din această competiţie şi întregului staff care a fost alături de mine. Am sărutat greutăţile la final pentru că au fost prietenoase cu mine şi ele m-au ajutat. Acest moment este fix aşa cum mi l-am imaginat şi medalia are fix aceeaşi culoare”, a precizat vicecampioana olimpică.

ŞTIREA INIŢIALĂ

“De doi ani muncesc pentru acest vis. La aruncat tactica a fost orice ar fi să reuşesc. Mi s-a pus un cârcel foarte mare la mâna stângă, dar am zis că “ori la bal, ori la spital”. Mă aştepta să câştige chinezoaica, pentru că a ridicat mult mai mult. Mă simt extraordinar de bine. Este un sentiment pe care nu cred că îl pot descrie decât sportivii. Este foarte grea medalia, dar această medalie pentru noi înseamnă extraordinar de mult, doi ani de muncă”, a spus Cambei la TVR. “Părinţilor mei vreau să le spun: “Mami, tani, am reuşit!” Nu mă aşteptam să iau argint, dar speram la un bronz”, a adăugat sportiva.

Ea a avut şi un mesaj pentru fetele care vor să înceapă acest sport: “Trebuie să fie serioase, să se apuce de treabă. Seriozitate, să-şi urmeze visul şi să nu renunţe”.

Sportiva Mihaela Cambei a câştigat, miercuri seară, medalia de argint în competiţia de haltere de la Jocurile Olimpice, la categoria 49 kilograme. Este a opta medalie obţinută de Team Romania la Paris.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.