Comitetul Internaţional Olimpic a atribuit Jocurile Olimpice de iarnă din 2034 oraşului Salt Lake City, aducând astfel o nouă ediţie a Jocurilor Olimpice în Statele Unite, la şase ani după Los Angeles, în 2028, cu jocurile de vară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Desemnarea capitalei statului Utah, care a găzduit deja Jocurile din 2002 şi dispune de toate infrastructurile necesare, nu a fost pusă la îndoială de când CIO a selectat-o în noiembrie anul trecut pentru a intra într-un ”dialog ţintit”.

Decizia a fost aprobată cu 83 de voturi pentru, 6 împotrivă şi 6 abţineri. „Suntem pregătiţi, totul este la locul lui”, i-a asigurat şeful candidaturii, Fraser Bullock, pe membrii CIO reuniţi la Paris pentru cea de-a 142-a sesiune.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Într-un gest fără precedent, CIO a inclus o clauză de anulare în acordul cu Salt Lake City „în cazul în care autoritatea supremă a Agenţiei Mondiale Antidoping nu este pe deplin respectată”, a explicat John Coates, vicepreşedintele forului olimpic.

Deschiderea de către justiţia americană a unei anchete penale privind gestionarea cazului celor 23 de înotători chinezi testaţi pozitiv în 2021, dar fără a fi sancţionaţi de către Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a alarmat organismul de la Lausanne şi federaţiile internaţionale, care se tem că Statele Unite se vor erija într-un nou ”câine de pază” antidoping în numele legii Rodchenkov, care le conferă o competenţă extrateritorială.

Viitorilor organizatori şi Comitetului Olimpic al SUA (USOPC) li se cere chiar ”să se angajeze în discuţii cu diverse autorităţi din Statele Unite” - cu alte cuvinte, să facă presiuni asupra şefului antidoping american, Travis Tygart, şi asupra guvernului - „astfel încât să respecte pe deplin autoritatea WADA”, a adăugat John Coates.

La rândul lor, Fraser Bullock şi preşedintele USOPC, Gene Sykes - care urmează să fie ales în cadrul CIO miercuri după-amiază - au dat asigurări repetate privind sprijinul lor pentru rolul WADA ”ca autoritate supremă în domeniul antidoping”. ”Ne veţi avea alături de dumneavoastră în căutarea unei soluţii la această problemă”, le-a spus preşedintele CIO, Thomas Bach.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.