Cariera profesionistă de tenis a fostului număr 1 mondial Angelique Kerber s-a încheiat, miercuri, la Jocurile Olimpice de la Paris, sportiva germană în vârstă de 36 de ani fiind învinsă de Zheng Qinwen, cap de serie numărul 6, cu 6-7(4), 6-4, 7-6(6), în sferturile de finală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătoarea germană, care a câştigat Australian Open şi US Open în 2016, precum şi Wimbledon în 2018, a ocupat locul 1 mondial timp de 34 de săptămâni, între 2016 şi 2017.

Kerber, care a anunţat înaintea JO că turneul de la Paris va fi ultimul din cariera sa, a fost la două game-uri distanţă de a ajunge pentru a doua oară în carieră în fazele pentru medalii.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Zheng este doar a doua femeie din China care ajunge în semifinalele probei de simplu la Jocurile Olimpice, după ce Li Na a terminat pe locul patru în 2008, şi se va confrunta fie cu numărul 1 mondial Iga Swiatek, fie cu americanca Danielle Collins, a opta favorită.

Pe de altă parte, Anna Karolina Schmiedlova impresionază cu parcursul său la Jocurile Olimpice. Sportiva slovacă în vârstă de 29 de ani reuşise o singură victorie în faţa unei jucătoare de top 10 în carieră înainte de a se prezenta la Paris 2024 în această săptămână - învingând-o pe Roberta Vinci, pe atunci numărul 8 mondial, în runda inaugurală a Jocurilor Olimpice de la Rio 2016.

În ultimele două zile, pe stadionul Roland Garros, sub un soare arzător şi o căldură sufocantă, ea a obţinut alte două victorii - a trecut de Jasmine Paolini, numărul 5 mondial, în trei seturi epuizante, înainte de a o învinge miercuri pe campioana de la Wimbledon Barbora Krejcikova în condiţii la fel de sufocante, scor 6-4, 6-2.

Ea este primul sportiv slovac - bărbat sau femeie - care ajunge în semifinale la Jocurile Olimpice de când Miloslav Mecir a câştigat aurul la simplu masculin la Seul 1988.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.