Naţionalele de baschet masculin ale Germaniei şi Franţei se vor duela în prima semifinală la Jocurile Olimpice de la Paris, după meciurile disputate, marţi, în sferturile de finală. Şi Serbia s-a calificat în semifinale, după ce a fost condusă la 24 de puncte de Australia, iar acum aşteaptă rezultatul ultimului sfert, între SUA – Brazilia, pentru a-şi cunoaşte adversara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primul meci al sferturilor de marţi, campioana mondială Germania a surclasat Grecia, cu scorul de 76-63. I-a urmat exemplul Franţa, gazda turneului olimpic, care a dispus de Canada, scor 82-73. Tot în semifinale a ajuns şi Serbia, calificată dramatic în faţa reprezentativa Australiei, după prelungiri, scor 95-90.

”Cea mai mare revenire din istoria turneului olimpic!”, a titrat FIBA după victoria Serbiei, care a fost condusă la 24 de puncte de către Australia, dar a luptat incredibil şi în prelungiri şi a câştigat partida.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Ultimul meci din sferturi va avea loc între SUA şi Brazilia, iar câştigătoarea se va duela în semifinale cu Serbia.

Semifinalele vor avea loc joi, iar finalele pentru medalii în 10 august.

Deţinătoarea titlului olimpic este echipa SUA, după 87-82 cu Franţa în finala de la Tokyo. Americanii au în palmares 16 titluri olimpice, o medalie de argint şi două de bronz.

În competiţia feminină, meciurile din sferturile de finală vor avea loc miercuri, între Germania – Franţa, Spania – Belgia, Nigeria – SUA, Serbia – Australia.

Câştigătoarele vor continua în semifinalele programate în 9 august, pentru ca meciurile pentru medalii să aibă loc în 11 august, ultima zi a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Deţinătoarea titlului olimpic este echipa SUA, care a câştigat 9 titluri olimpice, începând cu anul 1984 şi este favorită la câştigarea celei de-a zecea medalii de aur din palmares. Supremaţia SUA a fost întreruptă doar în 1992, când au obţinut medalia de bronz.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.