Numărul 1 ATP, Jannik Sinner, a devenit joi ambasador al programului de voluntariat al Jocurilor Olimpice de iarnă din 2026, care vor avea loc în Italia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Jucătorul de tenis a practicat mult timp schiul alpin în timpul adolescenţei sale în Alpi.

"Am crescut într-una dintre cele mai frumoase părţi ale Italiei (în Alto Adige, în apropiere de graniţa italo-austriacă), iar schiul pentru mine este ca mersul pe jos”, a declarat el la Milano. "Este o mare onoare pentru mine să fac parte din aceste Jocuri Milano-Cortina. Aceste Jocuri se vor desfăşura în locuri care îmi sunt foarte dragi şi abia aştept să văd campioni din întreaga lume venind în Italia”, a încheiat câştigătorul Australian Open şi US Open în 2024.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

18.000 de voluntari aşteptaţi

Comitetul de organizare a anunţat condiţiile pentru a fi unul dintre cei 18.000 de voluntari aşteptaţi să participe la Jocurile Olimpice şi la Jocurile Paralimpice. Voluntarii trebuie să aibă vârsta de 18 ani la 1 noiembrie 2025, să vorbească şi să înţeleagă italiana şi engleza, să poată participa la o zi de selecţie urmată de cursuri de formare şi să fie disponibili pentru cel puţin nouă zile, nu neapărat consecutive, pentru Jocurile Olimpice sau Paralimpice.

Ca la fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice, voluntarii vor fi responsabili de primirea publicului în gări, aeroporturi şi în locurile de desfăşurare a competiţiilor, de ajutarea sportivilor şi antrenorilor în Satul Olimpic şi de asigurarea bunei desfăşurări a evenimentelor. Procesul de recrutare va fi finalizat în primăvara anului 2025, potrivit Comitetului de organizare. Cu titlu de comparaţie, 45 000 de voluntari au fost mobilizaţi pentru Jocurile Olimpice Paris 2024.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.