Producătorii de motoare Honda şi Alpine au comis „încălcări procedurale” ale regulamentului privind plafonul costurilor din Formula 1, a anunţat FIA, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Honda este partenerul campionilor mondiali Red Bull, în timp ce Alpine este furnizorul echipei cu acelaşi nume, deţinută de Renault.

Un comunicat al FIA nu a detaliat elementele specifice ale încălcărilor, care au avut loc în sezonul 2023, dar a precizat că nu s-a depăşit limita de cheltuieli. O încălcare procedurală se referă de obicei la discrepanţe în raportarea informaţiilor financiare.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

FIA a menţionat că atât Honda, cât şi Alpine „au acţionat tot timpul cu bună-credinţă” şi „cooperează” cu echipa de administrare a costurilor din cadrul FIA „pentru a soluţiona problema”.

FIA a precizat că propune ca ambele să încheie un aşa-numit „acord de încălcare acceptată”, ceea ce înseamnă că respectivul concurent este de acord că a încălcat regulile şi acceptă o anumită formă de sancţiune.

Anul trecut a fost primul sezon în care plafonarea costurilor s-a aplicat atât producătorilor de motoare, cât şi echipelor.

În 2022, FIA a constatat că Red Bull a cheltuit mai mult cu 1,8 milioane de lire sterline în primul an al plafonării costurilor.

Echipa a fost amendată cu 7 milioane de dolari (5,35 milioane de lire sterline) şi a primit o reducere cu 10% a timpului permis pentru cercetare aerodinamică.

În acelaşi an, s-a constatat că Aston Martin a comis o încălcare procedurală şi a fost amendată cu 450 000 de dolari (344 000 de lire sterline).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.