Managerul Pep Guardiola spune că oamenii se aşteaptă să vadă clubul Manchester City şters „de pe faţa pământului”, în contextul audierii în curs de desfăşurare a celor 115 acuzaţii aduse grupării pentru presupuse încălcări ale regulilor financiare ale Premier League, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Campioană în şase din ultimele şapte sezoane, City s-ar putea confrunta, teoretic, cu o deducere de puncte suficient de gravă pentru a fi condamnată la retrogradare - sau chiar expulzare - din Premier League, dacă se dovedeşte că a încălcat regulamentul.

City neagă cu fermitate toate acuzaţiile, dar Guardiola crede că rivalii săi din Premier League vor să îi vadă pedepsiţi.

În căutarea celui de-al cincilea triumf consecutiv în campionat, City primeşte duminică vizita rivalei la titlu, Arsenal, la o săptămână după începerea audierii, care va dura 10 săptămâni.

Guardiola s-a adresat audierii fără să fie întrebat în timp ce răspundea la o întrebare despre tendinţa oamenilor de a critica excesiv performanţele proaste izolate.

”Dar aş spune - îmi pare rău, vreau să-mi apăr clubul, mai ales în aceste zile moderne când toată lumea se aşteaptă ca noi nu [doar] să retrogradăm, să dispărem de pe faţa pământului, a lumii - că avem după-amieze mai bune decât adversarii. Acesta este motivul pentru care câştigăm mult”, a declarat Guardiola.

City ar fi încălcat regulile financiare ale Premier League între 2009 şi 2018. Clubul a câştigat opt titluri de campion, mai multe cupe şi Liga Campionilor de la preluarea lor în 2008 de către Abu Dhabi United Group.

City a fost acuzat şi trimis în faţa unei comisii independente în februarie 2023, în urma unei investigaţii de patru ani.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.