Suspectaţi că au încercat să şantajeze familia legendarului campion german de Formula 1 Michael Schumacher, un tată în vârstă de 53 de ani şi fiul său în vârstă de 30 de ani au fost arestaţi, a anunţat, luni, Parchetul din Wuppertal (vestul Germaniei), citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste două persoane le-au spus colaboratorilor familiei septuplului campion mondial, între 1994 şi 2004, că sunt în posesia unor date pe care familia nu le doreşte expuse în presă.

Pentru a împiedica difuzarea acestor date pe "darknet", cei doi au cerut familiei milioane de euro, a precizat parchetul, fără a preciza despre ce date este vorba. Arestaţi de poliţie miercurea trecută în parcarea unui supermarket din Frankfurt, cei doi bărbaţi trimiseseră familiei Schumacher elemente care le-ar fi putut dovedi afirmaţiile.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În ziua arestării celor doi presupuşi şantajişti au fost percheziţionate în total opt locaţii: locuinţele lor principale, a doua locuinţă a tatălui şi locul de muncă din Konstanz, precum şi alte locaţii din Solingen. Mai multe suporturi informatice au fost confiscate şi sunt în prezent evaluate.

Pilotull german (55 de ani) a suferit un traumatism cranian grav în urma unui accident de schi în decembrie 2013, în staţiunea franceză Méribel, şi este în prezent tratat la domiciliu. După ce a petrecut şase luni în comă indusă, aproape nicio informaţie nu a fost publicată de atunci cu privire la starea sa de sănătate.

Tatăl şi fiul au fost aduşi în faţa instanţei din Wuppertal joi, pentru a fi încarceraţi. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la cinci ani de închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.