Legendarul şahist Garry Kasparov, fondatorul Grand Chess Tour, aflat la Bucureşti la Superbet Chess Classic 2024, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că mereu s-a simţit în siguranţă în România, afirmând că sunt locuri în care nu s-ar duce, cum ar fi Ungaria sau Viena.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ştiu că aţi avut alegeri în iunie şi aveţi în septembrie, problema este de trendul politic, dacă creşte trendul pentru agresiunea lui Putin, România este în zona sigură, sigur aveţi o grămadă de indivizi rigizi, dar nu e ca în Franţa, unde noi membri ai parlamentului sunt chiar agenţi ai lui Putin. Ţări ca România, Polonia, Ţările Baltice sunt în zona sigură. Mereu m-am simţit în siguranţă aici. Alegerile nu vor afecta poziţia României faţă de războiul din Ucraina.. Aici mă simt în siguranţă, în Bucureşţti, la Varşovia, la Vilnius, la Tallinn, dar sunt multe locuri în care nu mă mai duc. Când jucam şah vizitam mai multe ţări, acum mai puţine. Cu siguranţă nu m-aş duce în Ungaria, nu mă duc la Viena. Ştiu că sunt multe ţări în care sunt inflitraţi agenţi KGB. Ştiu riscurile, dar ce să fac? Mai bine nu mă gândesc. Dacă te temi, eşti ca şi mort", a declarat Kasparov, într-o conferinţă de presă la Bucureşti.

Garry Kasparov, în vârstă de 61 de ani, a fugit din Rusia în 2013 de teama persecuţiilor.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Devenit un critic proeminent al Kremlinului, el a fost pus în martie pe lista sa cu "terorişti şi extremişti".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.