Atleta bulgară Gabriela Petrova, specialistă în proba de triplusalt pi care a fost depistată pozitiv cu meldonium la 6 februarie, în urma unui control în afara competiţiilor, a declarat, luni, că nu a mai luat acest medicament din septembrie 2015, informează Reuters.
"Nu am încălcat regulile antidoping şi pot pune liniştită capul pe pernă. Nu am mai luat acest medicament din septembrie 2015. Nu m-am atins de el anul acesta. Nu am nicio legătură cu cazul Mariei Şarapova. Ea a spus că a luat acest medicament în 2016 pentru a-şi trata problemele. Cred că adevărul va ieşi la suprafaţă. Nu este normal să suspenzi peste 150 de sportivi în an olimpic", a spus Petrova, într-o conferin ţă de presă susţinută, luni, la Stadionul Vasil Levski.
Atleta bulgară Gabriela Petrova, specialistă în proba de triplusalt, a fost depistată pozitiv cu meldonium la 6 februarie, în urma unui control în afara competiţiilor, a declarat, duminică, Veniţa Atanasova, managerul sportivei.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Petrova, în vârstă de 23 de ani, a câştigat anul trecut medalia de argint la Campionatele Europene în sală de la Praga şi a terminat pe poziţia a patra la Campionatele Mondiale de la Beijing, De asemenea, Gabriela Petrova a fost desemnată atletul bulgar al anului în 2015.
Meldoniumul a fost adăugat pe lista substanţelor interzise de la 1 ianuarie, printre sportivii ruşi depistaţi pozitiv numărându-se jucătoarea de tenis Maria Şarapova, patinatoarea Ekaterina Bobrova, patinatorii de viteză Pavel Kulijnikov şi Semion Elistratov şi înotătoarea Iulia Efimova.
Agenţia Mondială Antidoping a adăugat substanţa activă din medicamentul mildronat, meldonium, pe lista celor intezise, la clasa S4, modulatori hormonali şi metabolici. Meldoniumul ar fi eficient mai ales la probele de viteză, deoarece creşte vascularizarea muşchiului cardiac şi îmbunătăţeşte performanţele sportive.
Produsul a devenit interzis de WADA după ce a fost înscris în programul de supraveghere în 2015, "pentru a detecta posibilele tendinţe de abuz". "Meldonium a fost adăugat din cauza datelor care indicau utilizarea sa de care sportivi pentru îmbunătăţirea performanţelor", a anunţat WADA, toamna trecută.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.