Un tribunal chinez l-a condamnat, luni, pe fostul vicepreşedinte al federaţiei de fotbal a ţării la 11 ani de închisoare pentru acceptarea de mită, în contextul unei vaste campanii a statului de combatere a corupţiei în rândul oficialilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Li Yuyi, fost vicepreşedinte al Asociaţiei Chineze de Fotbal (CFA), a fost judecat de un tribunal din Jingzhou, provincia Hubei, unde a primit şi o amendă de aproape 127.000 de euro, în timp ce alte bunuri pe care le-a obţinut prin mită vor fi confiscate şi predate statului, a precizat instanţa.

În martie, Li pledase deja vinovat pentru că a profitat de poziţia sa la CFA pentru a acumula bani şi cadouri în valoare de peste 1,5 milioane de euro între 2004 şi 2021.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În timpul preşedintelui Xi Jinping, o represiune masivă a corupţiei oficiale a afectat puternic sectorul sportiv, în special fotbalul. Liderul chinez este un fan declarat al fotbalului şi a declarat că visul său este ca ţara sa să găzduiască şi să câştige Cupa Mondială.

În martie, fostul preşedinte al CFA, Chen Xuyuan, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru acceptarea de mită în valoare de aproape 10 milioane de euro.

În aceeaşi lună, fostul antrenor al echipei naţionale chineze şi mijlocaş al echipei Everton, Li Tie, a pledat vinovat pentru acceptarea a peste 9,7 milioane de euro sub formă de mită şi pentru participarea la trucarea unor meciuri.

În mai, televiziunea de stat CCTV a raportat că Gou Zhongwen, fostul şef al Administraţiei Generale a Sportului din China, era anchetat pentru corupţie. În total, aproximativ zece funcţionari de rang înalt ai CFA au fost investigaţi în ultimele luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.