FIFA a anunţat, luni, că va acorda fiecăreia dintre cele 211 federaţii naţionale suma de 16,8 milioane de euro în plus, timp de patru ani, pe baza calcului veniturilor din organizarea Cupei Mondiale o dată la doi ani, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

FIFA a promis, luni, fiecăreia dintre cele 211 federaţii ale sale încă 19 milioane de dolari (16,8 milioane de euro) repartizaţi pe patru ani, dacă reuşeşte să dubleze frecvenţa Cupei Mondiale.

Organismul mondial ţine în aceste zile un "summit" cu uşile închise pentru a relansa reforma sa foarte controversată a calendarului internaţional după 2024 şi a aruncat în luptă argumente economice care nu fuseseră cuantificate anterior.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Un studiu al cabinetului Nielsen comandat de FIFA estimează veniturile suplimentare ale turneului la 3,9 miliarde de dolari, pe patru ani, în cazul în care Cupa Mondială s-ar organiza la doi ani, în loc de patru ani, cum este din 1930 la masculin şi 1991 la feminin.

Într-o proiecţie care presupune trecerea Cupei Mondiale masculine de la 32 la 48 de echipe din 2026, biletele, drepturile TV şi sponsorizările ar spori veniturile de la 6,2 miliarde de euro la 10 miliarde, potrivit acestui studiu, a cărui metodologie nu a fost dezvăluită.

Prin crearea unui nou "fond de solidaritate" de 3,1 miliarde de euro în primii patru ani de reformă, FIFA estimează aşadar că poate aloca fiecărei federaţii "aproximativ 16 milioane de dolari” (sau aproximativ 14 milioane de euro) în această perioadă, a asigurat forul mondial, luni. Ar exista şi o creştere a actualului program de investiţii, denumit "FIFA Forward", de la 6 la 9 milioane de dolari de federaţie pe acelaşi ciclu de patru ani, potrivit organizaţiei.

Până acum, un studiu comandat de UEFA a relevat că o Cupă Mondială bienală ar reduce veniturile federaţiilor europene cu aproximativ 2,5-3 miliarde de euro pe parcursul a patru ani. Forumul Mondial al Ligilor, care reprezintă aproximativ patruzeci de campionate profesioniste, a estimat, la rândul său, că întrecerile interne ar putea pierde până la 7,5 miliarde de euro din venituri pe sezon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.