FIFA a convenit asupra unor reguli interimare privind transferurile, menite să ajute jucătorii să schimbe echipele şi să participe la Cupa Mondială a Cluburilor din Statele Unite, în iunie-iulie anul viitor, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Decizia de joi deschide uşa jucătorilor ale căror contracte expiră la 30 iunie pentru a semna mai devreme ca jucători liberi de contract pentru una dintre cele 32 de echipe care s-au calificat pentru competiţia FIFA a cluburilor. Printre acestea se numără Real Madrid, Manchester City, Bayern Munchen şi Paris Saint-Germain.

Printre potenţialii jucători liberi de contract care ar putea fi urmăriţi de echipele de la Cupa Mondială a Cluburilor se numără trio-ul de la Liverpool Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold şi Virgil van Dijk, plus atacantul de la Lille Jonathan David şi căpitanul echipei Tottenham Son Heung-min.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Consiliul FIFA a aprobat normele provizorii privind piaţa transferurilor, care oferă federaţiilor membre opţiunea de a deschide o fereastră excepţională de transferuri în perioada 1-10 iunie.

Dacă se ajunge la un acord între cluburi, modificările FIFA privind transferurile ar permite jucătorilor să reprezinte o nouă echipă timp de două săptămâni de la jumătatea lunii iunie, înainte de expirarea contractului lor oficial, într-un turneu care, din punct de vedere tehnic, face încă parte din sezonul actual.

Scopul FIFA de a ajuta jucătorii să participe la Cupa Mondială a Cluburilor ar putea determina, de asemenea, ca jucătorii ale căror contracte expiră să semneze o prelungire de două săptămâni până la sfârşitul evenimentului din 15 iunie - 13 iulie.

Printre jucătorii vedetă ai echipelor de la Cupa Mondială a Cluburilor ale căror contracte expiră în iunie se numără mijlocaşul Kevin De Bruyne de la Manchester City şi Alphonso Davies şi Joshua Kimmich de la Bayern.

Jucătorii nu pot reprezenta două echipe diferite în timpul turneului desfăşurat pe 12 stadioane.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.