Fanii dinamovişti au afişat, duminică seară, la meciul cu echipa CSU Craiova, din etapa a doua a play-off-ului Ligii I, mai multe bannere cu mesajul: "Vrem stadion fără pistă", ei dorind ca după reconstrucţie arena din Şoseaua Ştefan cel Mare să nu mai aibă pistă de atletism. Şi jucătorii dinamovişti au intrat pe teren cu un banner cu acelaşi mesaj.
Înainte de startul partidei de pe Arena Naţională, la peluză şi la cele două tribune s-au afişat cel puţin 20 de bannere cu mesajul "Vrem stadion fără pistă", iar fanii au scandat: "Vrem stadion". Bannerele au fost afişate apoi de jur împrejurul tribunelor şi peluzei.
După desemnarea Bucureştiului drept una dintre cele 13 oraşe gazdă ale Campionatului European din 2020, România s-a angajat să modernizeze patru arene din Bucureşti, Dinamo, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, pe care ar urma să aibă loc antrenamentele echipelor vizitatoare. Dintre cele patru arene, doar Dinamo ar urma să aibă pistă. Conform Legii Sportului, bazele şi instalaţiile sportive primite spre administrare şi folosinţă sunt considerate patrimoniu sportiv şi nu îşi vor schimba destinaţia sportivă fără aprobarea Ministerului Tineretului şi Sportului, iar schimbarea destinaţiei se poate face doar prin hotărâre de Guvern.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Dintre cele patru stadioane aflate în programul de reconstrucţie în vederea organizării Euro 2020, arena Arcul de Triumf este în faza cea mai avansată, urmând să înceapă lucrările în vara acestui an. Arenele Steaua şi Rapid se află în faza de obţinere a autorizaţiilor de construire.
FRF a anunţat, săptămâna trecută, că eliberarea de sarcini a terenului pe care se află Stadionul Dinamo trebuie făcută până la 31 martie, în caz contrar arena din Şoseaua Ştefan cel Mare nu va fi reconstruită. Conducerea Clubului Sportiv Dinamo, care are în folosinţă stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, s-a întâlnit miercuri cu un reprezentant al CS FC Dinamo, urmând ca la începutul săptămânii viitoare să discute cu Nicolae Badea. În cazul în care terenul pe care ar trebui să fie reconstruit stadionul Dinamo ar fi degrevat de sarcini prin ruperea contractului, la finalizarea lucrărilor AFC Dinamo, asociaţia condusă de Badea, ar putea încheia un nou act de asociere, în baza hotărârii de guvern din 2002, aflată în vigoare.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.