Spaniolul Lamine Yamal a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al turneului Euro 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statisticile lui Yamal la EURO 2024

Minute jucate: 507

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Goluri: 1

Pase decisive: 4 (recordul turneului)

Driblinguri: 32 (record al turneului)

Viteză maximă: 33,3 km/h

Yamal a jucat în fiecare dintre cele şapte meciuri disputate de La Roja la EURO 2024, fiind titular în toate, cu excepţia victoriei cu Albania din etapa a 3-a a grupelor. El a devenit cel mai tânăr jucător al turneului atunci când a fost titular în victoria cu 3-0 împotriva Croaţiei din prima etapă (16 ani şi 338 de zile), iar apoi a stabilit un nou record de cel mai tânăr marcator al EURO atunci când a înscris un gol minunat împotriva Franţei în semifinale (16 ani şi 362 de zile).

A împlinit 17 ani cu o zi înainte de victoria cu 2-1 în finala cu Anglia, devenind astfel cel mai tânăr jucător care a participat la o finală de EURO sau de Cupa Mondială. S-a remarcat din nou în finală, pasând decisiv pentru Nico Williams, în cadrul unei alte prestaţii impresionante.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.