Echipa naţională a Franţei a învins luni, la Dusseldorf, scor 1-0, echipa naţională a Belgiei, în optimile de finală ale Euro 2024. Franţa s-a calificat în sferturi cu un autogol al lui Vertonghen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o primă repriză fără mari valenţe tehnice, belgienii au avut prima ocazie importantă la şutul lui De Bruyne, parat de Mike Maignan, în minutul 24. Au urmat şanse pentru cocoşii galici. Mai întâi a ratat Marcus Thuram, lovitură de cap din careu, respinsă de Casteels, în minutul 33. A urmat apoi Tchouameni, care a irosit două ocazii – prima în minutul 45, şut puţin peste poartă de la marginea careului, apoi, în repriza secundă, minutul 49, şut de la distanţă, repins în corner de Casteels. În minutul 61 Theo Hernandez a intervenit excelent, blocându-l pe Carrasco în careu, iar Maignan a intervenit extraordinar în faţa lui Lukaku, în minutul 71. Saliba a trimis puţin pe lângă poartă, în minutul 74, anunţând parcă autogolul lui Vertonghen, din minutul 85, fundaşul belgian deviind şutul lui Kolo-Muani.

Franţa s-a impus la limită, 1-0 şi îşi aşteaptă adversarul din sferturi.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

FRANŢA: Maignan – Kounde, Upamecano, Saliba, T. Hernandez – Kante, Tchouameni, Rabiot – Griezmann – M. Thuram (Kolo Muani 62), Mbappe. SELECŢIONER: Didier Deschamps.

BELGIA: Casteels – Castagne (De Ketelaere 88), Faes, Vertonghen, Theate – De Bruyne, Onana, Carrasco (Lukebakio 88) – Openda (Mangala 64), Lukaku, Doku. SELECŢIONER: Domenico Tedesco.

Cartonaşe galbene: Tchouameni 14, Griezmann 23, Rabiot 24 / Vertonghen 76, Mangala 90+3

Arbitri: Glenn Nyberg – Mahbod Beigi, Andreas Soderkvist (toţi din Suedia) – Donatas Rumsas (Lituania)

Suporterii pot urmări toate meciurile turneului final Euro 2024, în direct, în Parcul Titan, pe Insula Euro! In fiecare seară, un DJ va întreţine atmosfera pe insulă. Pe 2 iulie, la ora 21.00, după meciul România-Olanda, va concerta Cabron.

Evenimentul este susţinut de Betano şi Hidroelectrica.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.