Germania l-a convocat, joi dimineaţă, pe ambasadorul Turciei la Berlin, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe, după ce un gest controversat al fundaşului turc Merih Demiral în timpul unui meci din cadrul Euro 2024 a determinat UEFA să deschidă o anchetă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, Turcia l-a convocat pe ambasadorul Germaniei la Ankara pentru a protesta faţă de comentariile Ministrului german  de Externe, Nancy Faeser, care a condamnat gestul fundaşului Merih Demiral.

Acesta a făcut semnul de adunare al "Lupilor Gri", o grupare turcă de extremă dreaptă, în timpul victoriei de marţi, cu 2-1, împotriva Austriei, în optimile de finală ale Euro-2024.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se va afla la Berlin pentru meciul cu Olanda din sferturile de finală, sâmbătă, de la ora 22.00.

Meciul va fi urmărit îndeaproape de autorităţi după controversa Demiral şi tensiunile geopolitice recente dintre Germania şi Turcia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.