David Popovici a declarat, joi seară, la Digi 24, că îşi doreşte ca oamenii să facă mai mult bine şi că el încearcă asta în fiecare zi. “Mi-e jenă doar să înot”, a afirmat el. Chiar şi un zâmbet poate face ziua cuiva mai frumoasă, a adăugat sportivul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Popovici a făcut şi în social media un apel către toţi cei care pot să ajute să doneze bani pentru construira unei case pentru 11 copii cu diabilităţi.

“Mai sunt 7 zile în care puteţi face o donaţie de minim 50 de lei pe ambasadorpentruacasa.ro/david şi intraţi automat în tragerea la sorţi pentru echipamentul pe care l-am purtat pe podium, la JO de la Paris, anul acesta. Voi fi onorat să îl ofer chiar eu, câştigătorului. Alături de Amalia Enache, Mihai Morar, Marius Manole, Alexandru Tomescu şi Hope and Homes for Children Romania am decis să punem fundaţia şi să ridicăm acoperişul unei case pentru Raluca, Horaţiu, Cosmin, Aura, Marcu, Vlad, Cezar, Alecu, Sara, Corina şi Adela”, a notat Popovici pe Facebook.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Joi seară, campionul olimpic a declarat la Digi 24 că este datoria fiecăruia să facă bine.

“E o dorinţă şi o datorie a fiecăruia să încerce să facă bine, cât poate. Mi-e jenă doar să înot, să câştig, să fac doar asta. Înseamnă mult, dar nici nu se compară cu nivelul de bine pe care îl pot face implicându-mă într-o astfel de strângere de fonduri. Într-o ţară ca România, în care încă sunt câteva orfelinate care ar trebui să se transforme în case familiale e nevoie şi de noi”, a afirmat el. “Aceşti 11 copii au nevoie să plece din ultimul orfelinat din Sectorul 5. Au nevoie de ajutorul nostru”, a mai spus el.

Popovici a menţionat că momentan nu şte exact ce vrea să facă, însă a subliniat că ambiţia a rămas motivatorul principal. “Disciplina e mult mai importantă decât motivaţia, te ţine pe linia de plutire”.

Sportivul a precizat că în ceea ce priveşte studiile ar vrea să se orienteze către asistenţa socială.

“În primul an de facultate am fost nevoit să-mi îngheţ anul ca să mă pregătesc pentru JO, anul acesta încerc din nou. Am ales să mă transfer cumva la asistenţă socială, vreau să învăţ cât mai bine cum să sjut şi cum să mă implic în astfel de cauze. Consider că nu am dreptul să mă plâng atât de mult”.

Popovici a explicat şi de ce a ales să nu părăsească România: “Sunt destul de mult legat de ţara mea. Niciodată un mi-a plăcut să fiu numit fenomenul. Îmi place să fiu numit omul David. Sunt foarte bun la înot pentru că am muncit extrem de mult. Şi oricine ar reuşi dacă ar munci extrem de mult şi ar avea şi oamenii potriviţi alături.  An o echipă foarte bună aici. Relaţia cu antrenorul meu este de nepreţuit. De ce aş da ceva ce ştiu că funcţionează pe... chiar şi dacă aş primit cea mai valoroasă diplomă de studiu sau şansa să mă laud că am studiat la Stanford, la Princeton. Dar nu se ştie niciodată, mă pot duce oricând. Momentan simt că am o misiune mai importantă aici, în România”.

“Am fost crescut normal şi chiar dacă sunt campion olimpic, campion mondial, îmi doresc să fiu normal. Oamenii să înţeleagă că nu sunt robot sau extraterestru sau fenomen. Ştirile nu pot îngloba cât de imperfect sunt”, a mai afirmat multiplul campion.

El i-a îndemnat pe oameni să facă bine în fiecare zi: “Mi-aş dori să facem mai mult bine. Eu încerc să fac bine în fiecare zi. Încerc chiar şi dacă este un zâmbet aruncat, o floare, o îmbrăţişare pot face ziua cuiva mai frumoasă. Încearcă să faci ziua cuiva mai bună aruncându-i un zâmbet când mergi la magazin sau cumpără-i cumpărăturile din faţa ta... Fără a aştepta ceva înapoi. Dorinţa mea pe termen lung este să vă îndemn să faceţi cât mai mult bine, să donaţi atunci când este nevoie de bani cât vreţi şi cât puteţi. Oamenii trebuie să înţeleagă că binele pe care îl fac contribuie la schimbarea unor vieţi”.

Popovici a mai declarat că în această perioadă îşi doreşte să înveţe să se relaxeze, având în vedere şi faptul că următoarea competiţie importantă va fi abia vara viitoare. “Focusul meu în perioada asta este destul de simplu: trebuie să învăţ să mă relaxez, să fiu şi un om obişnuit. Un pic să fiu copil, să mă cunosc pe mine... A fost un an extrem de tensionat şi am nevoie de un cool down, să învăţ să trăiesc şi obişnuit, să învăţ să fiu şi normal”.

David Popovici a spus că ar trebui să se investească şi în sporturile individuale. “Trebuie investit şi în sporturile individuale, precum înotul, unde sunt atât de mulţi sportivi talentaţi care ar trebui să primească ajutorul statului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.