Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, vineri, pentru News.ro, că va înfiinţa prin "dispoziţie de primar" comisia care să negocieze preluarea mărcii Rapid, în ciuda faptului că reprezentanţii USR şi PNL din Consiliul Local au dat aviz nefavorabil proiectului său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Eu pot înfiinţa această comisie prin dispoziţie de primar şi chiar asta voi face. Începând de luni, voi înfiinţa comisia şi vom merge la negocieri pentru marca Rapid. Eu îmi doream însă ca această iniţiativă să fie a tuturor partidelor, să facă parte câte un membru din fiecare partid. Să nu se spună că PSD-ul dă bani Rapidului. Dar asta e, partidele care nu au dorit înfiinţarea acestei comisii nu vor face parte din ea. Dar ştiţi ce e culmea? Că liderul de grup de la PNL e rapidist, domnule. Păi cât de meschin să fii, unde te poate duce politica asta, astfel încât să votezi împotriva echipei tale de suflet?", a declarat Dan Tudorache, pentru News.ro.

Consilierii locali ai Sectorului 1 din partea USR şi PNL s-au opus în şedinţa ordinară de vineri propunerii primarului Dan Tudorache de înfiinţare a unei comisii care să analizeze posibilitatea finanţării FC Rapid.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Proiectul de hotărâre a primit aviz negativ cu 13 “abţineri”, faţă de 12 voturi “pentru”, dintr-un total de 25 de consilieri prezenţi, motivul invocat de consilierul USR Clotilde Armand fiind acela că documentele nu au fost prezentate cu cinci zile înaintea şedinţei. După vot, primarul Dan Tudorache a părăsit nervos sala de şedinţe.

Primarul Sectorului 1 intenţiona să înfiinţeze o comisie alcătuită din câte un reprezentant al fiecărui partid politic din consiliu, care să obţină informaţii, să negocieze şi să coordoneze o societate în patrimoniul căreia s-ar fi aflat marca Rapid.

“În realizarea obiectivului său, comisia va analiza şi va determina soluţiile optime pentru preluarea tuturor drepturilor patrimoniale în legătură cu brandul Rapid de către o entitate unică coordonată de reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 1, fiind mandatată pentru a efectua orice fel de negocieri în acest sens”, se arată în Raportul de specialitate la proiectul de hotărâre respins de consilieri.

Conform unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului prin care s-a modificat Legea Sportului, administraţiile locale vor putea finanţa activităţile sportive ale cluburilor de drept public în limita a 5 la sută din bugetul anual. Primăria Sectorului 1 are un buget anual de 350 de milioane de euro, astfel încât poate aloca pentru activităţi sportive aproximativ 18 milioane de euro.

FC Rapid, echipă înfiinţată în 1923, şi-a întrerupt activitatea în 2016, când societatea comercială care administra gruparea giuleşteană a intrat în faliment. Ulterior, două echipe, AFC Rapid şi Mişcarea CFR, care se doresc a fi continuatoarele formaţiei Rapid, au fost înscrise în Liga a V-a şi au promovat în eşalonul superior.

Şi conducerea grupării FC Voluntari şi-a ar-tat intenţia de a cumpăra marca Rapid atunci când va fi scoasă la licitaţie, urmând ca echipa să-şi schimbe numele şi să evolueze în Liga I. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.