Clubul Sportiv Municipal Bucureşti intenţionează înfiinţarea altor 10 sau 11 secţii sportive în acest an, printre care şi de fotbal, directorul general Alin Petrache afirmând că a solicitat deja Primăriei Generale suplimentarea bugetului pentru primele şase.
Petrache spune că a fost înţeles greşit şi că gruparea pe care o conduce nu este interesată de achiziţionarea palmaresului echipei de fotbal Rapid.
"De fiecare dată poate că am fost înţeles greşit. Când am spus că ne dorim o echipă de fotbal mă refeream că ne dorim un centru puternic de copii şi juniori. În clipa în care ne vom da seama că putem avea acest centru şi putem avea copii pe care să-i creştem, cu siguranţă că îi vom aduce şi îi vom înscrie într-un campionat. Dar acest campionat nu înseamnă prima ligă, aşa cum a înţeles toată lumea. Nu însemană Rapid. Mă doare sufletul când văd Rapid, când văd Sportul Studenţesc, când foarte multe echipe diin Bucureşti care au dispărut, care au avut un palmares şi un trecut glorios. Ăsta e lucrul care mă macină. Viitorul nostru sunt copiii şi atunci ne dorim să creăm un centru destul de puternic. Avem modelul lui Gică Hagi şi iată că este un model eficient. A început să crească încet, uşor şi iată ce e acum în prima ligă. Este un model pe care îl vom urma la secţia de fotbal. Urmează să fie înfiinţată. Am cerut suplimentarea, înfiinţarea a încă şase secţii şi la jumătatea anului dorim să mai înfiinţăm alte 4-5. Pentru că dorim să devenim un club important, puternic şi numai prin atragerea de sportivi care pot fi exemple, putem face asta. Deocamdată ne dorim să creştem sănătos, cu un centru de copii şi juniori extrem de puternic, iar în clipa în care nevoile celor care vor activa ne va arăta că trebuie să activăm într-o ligă inferioară, vom intra”, a spus Petrache, la Digisport Matinal.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Oficialul CSM Bucureşti şi-ar dori ca Arena Naţională şi terenurile din apropiere să intre în patrimoniul grupării pe care o conduce: “Suntem entitatea din cadrul Primăriei Generale care ne ocupăm de sport şi cred că ar trebui ca Arena Naţională să treacă în patrimoniul Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, pentru că în jurul Arenei Naţionale sunt foarte multe terenuri şi se pot dezvolta în jurul acelei baze, să le putem folosi ca terenuri pe care să ne antrenăm şi să performăm.”
Alin Petrache a afirmat că majoritatea bugetului clubului este asigurată de către Primăria Capitalei.
“Încercăm la CSM Bucureşti să mergem pe două direcţii, una este sportul de masă şi alta sportul de perfromanţă. Unul fără altul nu merge, merg doar împreună. Prin aducerea acestor jucători, prin crearea unor performanţe foarte mari, cred că vom putea aduce copiii în sânul acestui club, către sport. Lipseşte această parte de sport de masă, iar aceşti copii nu-i putem aduce decât având un exemplu. Bani publici înseamnă o mare parte din acest buget. Dar de când am fost investit în această funcţie m-am implicat foarte tare şi am adus foarte mulţi sponsori, parteneri”, a mai spus directorul general interimar al CSM Bucureşti.
El a precizat că funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Rugby pe care o ocupă este una neremunerată: “Am discutat lucrururile astea, partea de rugby este doar o funcţie onorofică, este o funcţie neremunerată. Rugbyul este un sport care deja a performat, ne batem acum pentru calificarea în Japonia 2019”.
Referitor la ancheta poliţiei care vizează achiziţionarea echipamentului de o calitate slabă a delegaţiei României la JO de la Rio, în perioada în care era preşedinte COSR, Petrache a spus că se va demonstra că totul a fost un bluf de presă: “De fiecare dată ne-am dorit un echipament mai bun, mai performant. Dar trebuie să înţelegem că şi nivelul echipamentului Kappa a fost un nivel... Kappa nu este Adidas, nu este Nike, Kappa nu este un echipament... Kappa este Kappa şi ăsta a fost echipamentul. Iar eu cred că într-un final această anchetă se va finaliza şi veţi vedea că a fost un bluf media”.
În timpul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 mai mulţi sportivi din delegaţia României s-au plâns de calitatea slabă a echipamentelor puse la dispoziţie de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. La întoarcerea delegaţiei în ţară, poliţia a anunţat deschiderea unei anchete care viza achiziţionarea echipamentului, suspectat că ar fi fost contrafăcut. Şi preşedintele de atunci al COSR, Alin Petrache, anunţa deschiderea unei anchete interne în acest caz.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.