Liderii Mişcării Olimpice Europene s-au reunit, joi, la Palatul Parlamentului, pentru prima zi a celei de-a 53-a sesiuni a Adunării Generale a Asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC), prezidată de membrii Comitetului Executiv al EOC şi Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Prima zi a AG s-a încheiat cu o cină de gală la Palatul Parlamentului. Oaspeţii s-au bucurat de spectacolul oferit în impozanta Sală a Unirii de lotul naţional de gimnastică aerobică, coordonat de Marcela Fumea, şi i-au aplaudat pe câştigătorii premiilor Piotr Nurowski şi Janez Kocijančič. Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Spyros Capralos, preşedintele EOC, Raffaele Pagnozzi, secretarul general al EOC, Nadia Comăneci au urcat pe scenă pentru a oferi premiile câştigătorilor.

Premiul Janez Kocijančič, creat în memoria ultimului preşedinte al EOC, o figură reprezentativă a MIşcării Olimpice internaţionale, a fost acordat în premieră celor mai buni sportivi la Jocurile Europene Kracovia Malopolska 2024, un băiat şi o fată. Vedeta italiană de la tir sportiv Jessica Rossi şi remarcabilul judoka din Georgia Lasha Bekauri au fost desemnaţi cei dintâi câştigători ai Premiului Janez Kocijančič, în timp ce Minja Korhonen a câştigat Premiul Piotr Nurowski 2023 pentru întrecerile de iarnă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Primii câştigători ai premiului Janez Kocijančič au fost desemnaţi de Comitetul Executiv al EOC pentru performanţele remarcabile la cea de-a treia ediţie a Jocurilor Europene şi pentru promovarea spiritului şi valorilor olimpice în timpul competiţiei. Jessica Rossi a câştigat trei medalii de aur în Polonia la probele individuale, pe echipe şi pe echipe mixte, după ce cucerise titlul olimpic în proba individuală la Londra 2012. După medalia de aur cucerită în limitele a 90 kg la Tokyo 2020, judoka georgian Lasha Bekauri a fost pe podium şi la Cracovia, unde a urcat pe prima treaptă a podiumului la echipe mixte.

Premiul Piotr Nurowski 2023, pentru sporturi de iarnă, i-a revenit finlandezei Minja Korhonen (combinată nordică), 19 din cele 46 de voturi fiind acordate sportivei din Finlanda.

Trofeul Piotr Nurowski este acordat anual pentru sporturile de iarnă şi de vară unui sportiv cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani care a excelat în sportul său şi a întruchipat valorile olimpice.

Ceilalţi patru finalişti au fost biatloniştii Antonin Guy (Franţa) şi Julia Tannheimer (Germania), săritorul cu schiurile Stephan Embacher (Austria) şi schiorul alpin Zak Carrick-Smith (Marea Britanie).

Fiecare dintre cei cinci finalişti va primi o bursă de formare pentru pregătirea sportivă, iar câştigătorea Minja Korhonen va primi, în plus, 5.000 de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.