Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a anunţat, sâmbătă seară, într-un comunicat, că a primit decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv în cazul contestaţiilor depuse de Federaţia Română de Gimnastică pentru Ana Bărbosu şi Sabrina Voinea Maneca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

“Demersurile întreprinse în ultimele două zile de preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, au condus la deschiderea cazurilor şi analizarea acestora de către Divizia Ad Hoc a Tribunalului de Arbitraj Sportiv formată pentru a soluţiona contestaţiile de la Paris. (...) Ca urmare a acestei decizii, TAS decide că Ana Maria Bărbosu va obţine medalia de bronz, în timp ce Sabrina Maneca Voinea încheie competiţia pe locul 4. Jordan Chiles este acum pe locul 5”, precizează COSR.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a adăugat că aşteaptă punerea în aplicare a deciziilor TAS de către Federaţie Internaţională de Gimnastică.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

“COSR este alături de ambele gimnaste ale României şi respectă deciziile TAS. Totodată, ne rezervăm dreptul de a considera şi contestaţia sportivei Sabrina Voinea întemeiată având în vedere circumstanţele finalei olimpice de la sol. Niciun sportiv nu ar trebui să fie supus unui astfel de tratament emoţional. Credem în valoarea lor, le sprijinim pe ambele sportive şi vom fi alături de ele şi de Federaţia Română de Gimnastică”, a menţionat forul.

FR Gimnastică a anunţat, sâmbătă seară, că TAS a decis că Ana Maria Bărbosu obţine medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice, iar Sabrina Maneca Voinea încheie competiţia pe locul 4. TAS a admis doar contestaţia gimnastei Ana Maria Bărbosu, nu şi a Sabrinei Voinea. Ambele contestaţii au fost depus de FRG împotriva FIG şi a Donatellei Sacchi, preşedintele Comitetului tehnic feminin şi preşedintele Superior Jury, care a judecat toate contestaţiile depuse în timpul concursului.

Decizia TAS din 10 august, după audieri maraton de peste 8 ore în care partea română a propus inclusiv ca toate cele trei sportive să primească medalia de bronz, trebuie ratificată însă de forul internaţional de gimnastică (FIG), cu informarea Comitetului Olimpic Internaţional (CIO).

Dacă decizia TAS va fi ratificată, clasamentul primelor 5 locuri ar fi următorul: 1. Rebeca Andrade (Brazilia) – nota 14.166, 2. Simone Biles (SUA) - 14.133, 3. Ana Maria Bărbosu (România) - 13.700, 4. Sabrina Voinea (România) - 13.700 şi 5. Jordan Chiles (SUA) - 13.666 (nota dinaintea contestaţiei admise de arbitre).

În consecinţă, România ar aduna 9 medalii – 3 de aur, 4 de argint şi 2 de bronz.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.