Etapa a doua a Turului României, care a avut loc joi, cu startul la Alba Iulia şi încheierea după patru ore, la Păltiniş, pe o temperatură de peste 30 de grade, a fost câştigată de Rudolf Remkhi (Astana).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În prima oră de cursă plutonul a rulat cu viteză mare, până când o evadare formată din 5 sportivi a reuşit să se distanţeze la două minute şi jumătate. Elkov – Kasper, echipa lui Lukáš Kubis, a tras aproape toată etapa în faţă, să apere tricoul galben.

Evadarea a fost prinsă în ultimii 20 de km, la Curmătura Ştezii, când a început căţărarea spre Păltiniş.   Una dintre cele mai puternice echipe din competiţie, Astana Qazaqstan Development Team, a început să atace consecutiv cu sportivi diferiţi, până când Rudolf Remkh şi Ilkhan Dostiyev au făcut joncţiunea în faţa evadării, în ultimii 10 km, şi au trecut linia de finiş împreună, mână în mână.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Cel mai bine clasat român din competiţie, Cristian Răileanu, a încercat să-i ajungă pe cont propriu şi la un moment dat chiar a ajuns la 20 de secunde în urma lor, dar a fost distanţat din nou, mulţumită efortului celor doi ciclişti.

Podiumul Etapei 2:

Locul 1 şi tricou portocaliu, sponsorizat de Orange: REMKHI Rudolf – Astana Qazaqstan Development Team

Locul 2 - DOSTIYEV Ilkhan, Astana Qazaqstan Development Team

Locul 3 - TONEATTI Davide, Astana Qazaqstan Development Team

Tricoul galben de lider în Clasamentul General, sponsorizat de Yopro: REMKHI Rudolf – Astana Qazaqstan Development Team

Tricoul cu buline, de lider în Clasamentul pe Puncte, sponsorizat de Federaţia Română de Ciclism: TONEATTI Davide, Astana Qazaqstan Development Team

Tricoul verde, de lider în Clasamentul Căţărătorilor, sponsorizat de Stay Strong: DOSTIYEV Ilkhan, Astana Qazaqstan Development Team

Tricoul alb, de lider în Clasamentul Tinerilor (sub 23 de ani), sponsorizat de Gebruder Weiss: REMKHI Rudolf – Astana Qazaqstan Development Team (va fi purtat în etapa de mâine de către MAKOHON Jack, Team Skyline)

Tricoul roşu, de lider în Clasamentul Sprinterilor, sponsorizat de M&Ms: WRIGHT Paul, Rembe Pro Cycling Team Sauerland

Tricoul albastru, de lider în Clasamentul Românilor, sponsorizat de Ariel: RĂILEANU Cristian, Echipa Naţională a României.

Vineri, Turul României continuă cu etapa a treia, pe un traseu de 198,7 km care porneşte la ora 09:45 din Piaţa Mare, Sibiu şi trece prin localităţile Agnita – Cârţa – Sâmbăta de Sus – Poiana Mărului, înainte de a ajunge la Cristian (BV), între orele 14:19-15:13, în funcţie de viteza plutonului.

Pentru buna desfăşurare a etapei a treia din Turul României la ciclism, pe un traseu de 186,3 km între Sibiu şi Cristian (BV) se va restricţiona circulaţia pentru vehicule şi/sau pietoni după cum urmează:

În municipiul Sibiu, pentru startul festiv, se restricţionează circulaţia de la ora 09:45 pe următorul traseu: Piaţa Mare – Strada Gheorghe Lazăr – Bvd. Corneliu Coposu – Strada Hermann Oberth – Strada Bâlea – sens giratori stânga spre Strada Ştefan cel Mare, până la ieşirea caravanei cicliste din oraş.

În judeţul Sibiu se restricţionează circulaţia în următoarele localităţi: Cornăţel - Nocrich - Alţâna - Ighişu Vechi - Bârghiş - Agnita - Vărd - Chirpăr - Săsăuş - Nou Român - Cârţa - Cârţişoara - Arpaşu de Sus, de la ora 10:16, până la trecerea caravanei cicliste.

În judeţul Braşov: Ucea de Sus - Victori - Viştea de Sus - Drăguş - Sâmbăta de Sus - Lisa - Gura Văii - Recea - Sebeş - Mărgineni - Bucium - Şercăiţa - Şinca Veche - Şinca Nouă - Poiana Mărului - Zărneşti - Vulcan – Cristian, de la ora 12:12, până după trecerea caravanei cicliste.

În comuna Cristian se închide circulaţia pe strada Râului şi pe strada Morii între orele 09:00-14.00, pentru organizarea unei competiţii cicliste dedicate copiilor.

Pentru sosirea plutonului profesionist spre zona amenajată pentru sosire la Cristian se restricţionează circulaţia în Cristian, pe DJ112B, str. Morii, fără întreruperea traficului rutier, cu respectarea regulilor de deplasare conform legislaţiei în vigoare. Restricţiile de circulaţie se aplică până la trecerea caravanei cicliste.

La Cristian, înainte de sosirea plutonului profesionist, între orele între 12:00-14:00, se desfăşoară a doua Competiţie pentru Copii a ediţiei, în Piaţeta Cristian.

Următoarele etape ale Turului României se desfăşoară după cum urmează:

Sâmbătă, 17 august, Etapa 4

189,1 km pe traseul Târgovişte – Moreni – Valea Lungă – Pucioasa – Vulcana Băi – Voineşti - Târgovişte

Start: Târgovişte, Bulevardul Libertăţii, ora 10:45

Finiş: Târgovişte, Bulevardul Libertăţii, între orele 15:06-15.38, în funcţie de viteza plutonului

Duminică, 18 august, Etapa 5

98 km - Circuit în Bucureşti, pe Bulevardul Unirii

Start: Bucureşti, Biblioteca Naţională, ora 09:45

Finiş: Bucureşti, Biblioteca Naţională, între orele 12:03-12:27, în funcţie de viteza plutonului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.