Atacantul argentinian Julian Alvarez a vrut o schimbare în cariera sa după o perioadă scurtă, dar plină de trofee, la Manchester City, club din Premier League, iar jucătorul în vârstă de 24 de ani a declarat, vineri, că este încântat să se angajeze într-o nouă provocare la Atletico Madrid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Alvarez s-a alăturat echipei Atletico cu un contract pe şase ani şi, deşi detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost dezvăluite de niciunul dintre cluburi, presa britanică a relatat că transferul a fost în valoare de aproximativ 75 de milioane de euro plus 20 de milioane de euro în bonusuri.

Transferul său a marcat o vânzare record pentru City, eclipsând suma de 55 de milioane de euro plătită de Chelsea pentru  Raheem Sterling în 2022.

Alvarez a câştigat Premier League de două ori în timpul şederii sale de doi ani la City, după ce a venit de la clubul argentinian River Plate în 2022, precum şi Liga Campionilor, Cupa Mondială a Cluburilor, Supercupa şi Cupa Angliei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

El este, de asemenea, câştigător al Cupei Mondiale şi de două ori campion al Copa America cu Argentina.

„Am simţit că am nevoie de o schimbare în cariera mea, căutând o nouă provocare şi cred că acesta este un club care îmi oferă spaţiul necesar pentru a avea cea mai bună versiune a mea ca fotbalist”, a declarat Álvarez reporterilor la ceremonia sa de prezentare ca nou jucător al lui Atletico.

Alvarez, care a marcat 36 de goluri în 103 meciuri pentru City, a declarat că este gata să dea totul pentru echipa compatriotului său Diego Simeone. „Mi-ar plăcea să joc, sunt întotdeauna disponibil în orice poziţie şi atâta timp cât sunt pe teren ajutând echipa, voi fi fericit”, a spus el.

„Întotdeauna visezi să câştigi; îţi place să câştigi şi să concurezi. Nu mă simt ca un supererou după ce am câştigat Cupa Mondială... Sunt aici pentru a-mi aduce contribuţia şi pentru a lupta pentru fiecare competiţie”, a mai spus el.

Atletico Madrid îşi reia sezonul lunea aceasta la Villarreal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.