Boris Becker face prima mutare pe tabla de şah la etapa a şasea de la Bucureşti a celei mai importante competiţii de şah din lume. Renumitul campion de tenis este şi un jucător de şah pasionat şi va participa pe 5 noiembrie la deschiderea oficială a evenimentului desfăşurat sub egida Grand Chess Tour, de importanţă strategică în stabilirea celui mai bun jucător de şah al lumii, se arată într-un comunicat transmis News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Şahul se aseamănă mult cu tenisul, mereu am crezut asta. Ambele implică multă strategie şi putere de concentrare, în ambele situaţii eşti singur, faţă în faţă cu adversarul. De când mi-am încheiat cariera în tenis, am dedicat mai mult timp sportului minţii, o mare pasiune a mea, şi sunt încântat să particip la etapa Superbet Rapid & Blitz Chess de la Bucureşti unde am ocazia să revăd unii dintre cei mai buni jucători din lume”, a declarat Boris Becker.

Ediţia din Bucureşti este penultima confruntare a şahiştilor de renume internaţional şi va influenţa clasamentul care va stabili cine va participa la marea finală de la Londra (Marea Britanie), din 2 decembrie. La Bucureşti vor veni 10 dintre cei mai bine clasaţi şahişti ai lumii pentru etapa ce va avea loc la Stejarii Country Club, între 6 şi 10 noiembrie, unde premiile disputate sunt în valoare de 150.000 de dolari.

Pe lângă valoarea substanţială a premiilor puse în joc, ceea ce îi motivează pe şahiştii cu performanţe remarcabile să lupte pentru a câştiga la Bucureşti este şi miza importantă: punctele obţinute sunt decisive pentru a stabili lista finaliştilor care se vor lupta la Londra pentru marele titlu.

Printre cei care se vor înfrunta la Stejarii Country Club se numără Fabiano Caruana (SUA), numărul 2 la nivel mondial, marele rival al lui Magnus Carlsen – campionul en-titre al sportului minţii, care este deja calificat cu o diferenţă semnificativă faţă de următorii clasaţi la finala GCT de la Londra. Cu Caruana se vor lupta şi Wesley So (SUA), triplu campion naţional în Filipine, şi Sergey Karjakin (Rusia) care deţine recordul pentru cel mai tânăr câştigător al titlului de Mare Maestru, de la vârsta de 12 ani.

În paralel, va fi organizată şi o competiţie naţională, SuperChess Cup. Jucătorii români îşi vor disputa supremaţia de-a lungul celor 9 runde de şah-rapid şi 18 de blitz, iar valoarea premiilor la acest turneu naţional însumează 15.000 dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.