FIFA a fost acuzată că nu a plătit partea finală a sumelor convenite jucătorilor din întreaga Europă ale căror contracte nu au fost onorate de cluburile lor, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

O serie de surse din diferite ţări care cunosc situaţia spun că, deşi unele plăţi au fost efectuate de forul mondial, ultima parte nu a fost plătită.

Mulţi dintre jucătorii afectaţi sunt fie fără angajament, fie retraşi, iar sumele sunt considerate vitale.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Banii ar fi trebuit să provină din Fondul FIFA pentru jucători, care a fost înfiinţat în 2020. Plăţile restante erau scadente în septembrie 2023.

BBC Sport a văzut un e-mail trimis la FIFA de un sindicat naţional, în care sunt menţionaţi mai mult de 30 de jucători şi sunt subliniate dificultăţile financiare cu care se confruntă, cu o rugăminte de a debloca sumele restante.

Patru sute douăzeci de jucători trebuie să primească un total de 3,09 milioane de lire sterline.

FIFA este în prezent în litigiu cu sindicatul mondial al jucătorilor, FIFPro, cu privire la modificările aduse calendarului internaţional al meciurilor.

FIFPro, care este susţinută de Asociaţia Fotbaliştilor Profesionişti, consideră că se cere prea mult de la jucătorii de elită, punându-i în pericol de accidentări mai grave.

Cel mai important subiect de dispută este Cupa Mondială a Cluburilor cu 32 de echipe, programată să aibă loc în SUA vara viitoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.