Campioana din 2024 la baschet feminin, CSM Constanţa, va evolua în Euroligă în sezonul 2024-2025.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Campioana en-titre a României la baschet feminin, CSM Constanţa va evolua, în premieră, în FIBA EuroLeague Women, cea mai tare competiţie inter-cluburi din Europa! Din toamnă, fetele noastre vor fi în lumina reflectoarelor, alături de cele mai bune echipe ale continentului!”, a transmis CSM Constanţa.

Noul format al Euroligii prevede tururi preliminare, după care 16 echipe se vor afla la startul grupelor, iar competiţia se va disputa în trei faze, cu Turneu Final 6 pentru desemnarea câştigătoarei. Primele trei clasate în grupele preliminare vor evolua în faza a doua a sezonului regular, urmată de play-off şi Turneul F6.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

FIBA Europe nu a anunţat încă dacă CSM Constanţa va primi drept de joc direct în faza grupelor sau va începe în preliminarii. Campioana României are şansa de a evolua şi în FIBA EuroCup Women.

În sezonul 2023-2024, la doar un an de la promovare, CSM Constanţa a întrerupt supremaţia formaţiei Sepsi Sfântu Gheorghe şi a cucerit titlul naţional, dar şi Cupa României.

Sepsi a dominat baschetul feminin românesc în ultimii ani, cucerind şapte titluri naţionale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.