O insulă de la centrul de kaiac-canoe construit pentru JO de la Sydney din 2000 se va numi Insula Fox, primind numele campioanelor olimpice Jess şi Noemie Fpx, a anunţat miercuri guvernul New South Wales, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Penrith Whitewater Stadium, sediul programului australian de înaltă performanţă pentru kaiac-canoe, se va mândri acum cu o „insulă Fox” atunci când va găzdui Campionatele Mondiale de Canoe Slalom anul viitor.

Jess, de 14 ori campioană mondială, a câştigat a doua şi a treia medalie olimpică de aur în iulie, în timp ce Noemie, care a câştigat două titluri mondiale pe echipe, s-a alăturat surorii sale în calitate de campioană olimpică, prin victoria în proba de kaiac-cross de la Paris.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"În semn de recunoaştere a contribuţiei remarcabile pe care familia Fox a adus-o comunităţii de vâslit ... insula din inima Penrith Whitewater Stadium va fi acum cunoscută sub numele de Insula Fox", a precizat guvernul NSW.

„Am văzut la recentele Campionate Mondiale şi Jocuri Olimpice, cât de mult fanii se bucură de sportul nostru cu mulţimi pline creând o atmosferă minunată”, a declarat Jess Fox. „Îmi amintesc că eram o copilă de şase ani în tribune la Sydney 2000 şi o copilă de 11 ani în tribune atunci când Campionatele Mondiale au fost aici în 2005, aşa că să am această moştenire 20, 25 de ani mai târziu, pentru mine înseamnă atât de mult.”

Tatăl surorilor, Richard, care a câştigat 10 titluri mondiale de kaiac pentru Marea Britanie, este un fost antrenor naţional al Australiei şi a fost o voce cheie în campania pentru construirea centrului în vestul oraşului Sydney pentru Jocurile Olimpice din 2000.

Mama lor, Myriam Fox-Jerusalmi, a câştigat opt titluri mondiale la kaiac pentru Franţa sa natală în anii 1980 şi 1990.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.