Suedezul Mondo Duplantis şi-a doborât propriul record mondial la săritura cu prăjina, cu 6,26 metri la a doua încercare, duminică, la reuniunea Silesia Diamond League, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Duplantis a doborât recordul mondial pentru a 10-a oară, depăşind cei 6,25 metri cu care şi-a apărat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, la începutul acestei luni, şi aceasta a fost a treia oară în acest an când şi-a doborât propriul record.

În vârstă de 24 de ani, Duplantis a ridicat mulţimea de pe Stade de France în picioare la Jocurile Olimpice de la Paris, când a doborât recordul mondial pentru a noua oară, şi a existat întotdeauna sentimentul că Duplantis nu a terminat încă.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Miercuri, Duplantis a trecut de 6,15 pentru a câştiga la Lausanne, dar la Stadionul Silesia din Chorzow, după ce a trecut de şase metri, a ridicat ştacheta la 6,26, iar publicul polonez a aşteptat cu respiraţia tăiată.

Primul său efort a fost unul slab, scăzând aşteptările, dar apoi suedezul a reuşit.

Sam Kendricks din Statele Unite, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice, a trecut de 6,00 înainte de a eşua la 6,08, ocupând locul al doilea, iar Emmanouil Karalis din Grecia, medaliat cu bronz la Paris, a terminat pe locul al treilea, trecând şi el de şase metri.

Mulţimea l-a văzut deja pe norvegianul Jakob Ingebrigtsen doborând vechiul record mondial la 3.000 de metri cu un timp de şapte minute şi 17,55 secunde, depăşind recordul stabilit de kenyanul Daniel Komen în 1996, când a alergat 7:20,67.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.