Asociaţia Fotbal Club Rapid, care a evoluat sezonul trecut în Liga a V-a şi a promovat în eşalonul superior, nu este de acord cu propunerea lichidatorului societăţii FC Rapid SA de a închiria marca “Rapid”, considerânc că în spatele acestei soluţii s-ar ascunde “anumite interese”.
“În primul rând, dorim să răspundem afirmaţiilor lichidatorului provizoriu al FC Rapid SĂ, care spune că AFC Rapid nu are nicio legătură cu istoria Rapidului. Îi transmitem că al treilea titlu din istoria aproape centenară a fotbalului rapidist a fost obţinut sub titulatura de AFC Rapid. Şi îi mai transmitem că AFC Rapid a fost fondatorul FC Rapid SA! De asemenea, lichidatorul a afirmat că este dispus <să închirieze marca, până la licitaţie>. Această afirmaţie nouă ni se pare că lipsită de sens. Păi poate AFC Rapid închiriază emblema, dar la licitaţie câştigătoare va fi altă entitate, să zicem, Rapid Perieţi, din judeţul Ialomiţa. Închirierea se va produce pe 1 septembrie, iar licitaţia va fi finalizată pe 15 octombrie. De ce cineva s-ar implica pentru o perioada scurtă de timp? Noi sincer nu înţelegem logica acestei închirieri, poate doar să ascundă anumite interese”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a AFC Rapid.
În ceea ce priveşte intenţia primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, de a cumpăra marca Rapid şi de a investi în echipă, reprezentanţii AFC Rapid sunt sceptici şi aşteaptă finalizarea tratativelor: “În al doilea rând, de câteva zile a apărut subiectul preluării Rapidului de către Primăria Sectorului 1. În acest moment dorim să fim rezervaţi în declaraţii pe acest subiect, jocurile politice sunt imprevizibile uneori, poate nu ies aşa cum au fost gândite. Până nu este ceva clar, nu ne putem pronunţa. Până la finalizarea ideii, trebuiesc parcurse nişte etape, etape prevăzute de legi, iar ocolirea acestora duce în sfera penalului. Sunt bani publici la mijloc, plus un nume greu din sportul românesc, Rapid! Suntem siguri că mulţi ochi sunt atenţi la aceste proceduri, că acestea să fie sub imperiul legilor. În încheiere, va invităm la raţiune, calm, să lăsăm instituţiile abilitate să-şi finalizeze ideile, iar noi, AFC Rapid, nu putem staţiona, mergem înainte cu proiectul nostru, nu avem garanţia că intenţiile expuse în ultimul timp vor avea happy-end. Astfel nu putem risca pierderea unui an. Dar, în momentul când lucrurile vor deveni clare, probabil ne vom reconfigura proiectul”.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a înfiinţat la începutul săptămânii prin "dispoziţie de primar" o comisie care să negocieze preluarea mărcii Rapid, după ce reprezentanţii USR şi PNL din Consiliul Local nu au dat aviz favorabil proiectului său.
Conform unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului prin care s-a modificat Legea Sportului, administraţiile locale pot finanţa activităţile sportive ale cluburilor de drept public în limita a 5 la sută din bugetul anual. Primăria Sectorului 1 are un buget anual de 350 de milioane de euro, astfel încât poate aloca pentru activităţi sportive aproximativ 17 milioane de euro.
FC Rapid, echipă înfiinţată în 1923, şi-a întrerupt activitatea în 2016, când societatea comercială care administra gruparea giuleşteană a intrat în faliment. Ulterior, două echipe, AFC Rapid şi Mişcarea CFR, care se doresc a fi continuatoarele formaţiei Rapid, au fost înscrise în Liga a V-a şi au promovat în eşalonul superior.
Şi conducerea grupării FC Voluntari şi-a arătat intenţia de a cumpăra marca Rapid atunci când va fi scoasă la licitaţie, urmând ca echipa să-şi schimbe numele şi să evolueze în Liga I.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.