Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal (FRF), în care va fi ales preşedintele forului, a început, la ora 11.00, la Casa Fotbalului.
La începutul Adunării Generale s-a ţinut un moment de reculegere pentru Ion Voinescu, Nicolae Lupescu, Sorin Satmari şi alţi oameni de fotbal care au încetat din viaţă în ultima perioadă.
Dintre cei 256 de membri afiliaţi, 254 sunt prezenţi la AG.
La AG este prezent şi Servet Yardimci, membru în Comitetul Executiv al UEFA.
În exteriorul Casei Fotbalului, pe parcursul AG se află o ambulanţă şi câţiva jandarmi.
Pentru postul de preşedinte al FRF candidează actualul şef al forului, Răzvan Burleanu (33 de ani), fostul internaţional Ionuţ Lupescu (49 de ani), precum şi Marcel Puşcaş (57 de ani) şi Ilie Drăgan (33 de ani).
La AG a FRF, după parcurgerea temelor de pe Ordinea de Zi, anterior punctului privind alegerea preşedintelui, se va lua o pauză de 15 minute. Candidaţii vor intra în sală după pauză şi fiecare va beneficia apoi de cel mult zece minute pentru a-şi susţine programul electoral.
Alegerea preşedintelul FRF se va efectua prin vot secret, cu buletine de vot.
Dacă numărul buletinelor de vot existente în urne va fi egal sau inferior celui al buletinelor distribuite, votul va fi validat. Dacă numărul buletinelor din urne va fi mai mare decât numărul buletinelor distribuite, votul va fi anulat şi se va proceda la o nouă votare.
Va fi declarat ales în funcţia de preşedinte al FRF candidatul care va obţine majoritatea voturilor (jumătate plus unu) membrilor afiliaţi prezenţi.
În situaţia în care, după primul tur de scrutin, niciun candidat nu va obţine majoritatea cerută de statut, se va organiza al doilea tur de scrutin, la care vor participa doar primii doi candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi în cadrul primului tur de scrutin. Dacă pe locul al doilea se vor afla, la egalitate de voturi, doi candidaţi, scrutinul se va desfăşura între aceştia şi candidatul aflat pe primul loc.
Va fi declarat ales în funcţia de Preşedinte al FRF, începând cu cel de-al doilea tur de scrutin, candidatul care va obţine cele mai multe voturi dintre voturile exprimate şi validate.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.