Viteza de circulaţie a trenurilor va fi redusă, miercuri şi joi, în medie, cu 20-30 de kilometri pe oră, în judeţele aflate sub incidenţa Codului portocaliu de caniculă. Măsura este luată pentru siguranţa traficului feroviar, în condiţiile în care temperatura aerului va ajunge la 40 de grade, iar la nivelul şinei va atinge pragul de 50 de grade Celsius.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că în următoarele două zile traficul feroviar se va desfăşura în condiţii speciale, prin reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor ca urmare a avertizărilor actualizate de Administraţia Naţională de Meteorologie, privind prelungirea Codului portocaliu de temperaturi ridicate, de 40 de grade Celsius în aer”, a transmis, marţi, purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.
 
Potrivit sursei citate, viteza de circulaţie a trenurilor va fi redusă, în medie, cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, în judeţele aflate sub incidenţa noilor avertizărilor meteo de temperaturi deosebit de ridicate, de 40 de grade Celsius la umbră.
 
”Precizăm faptul că măsura de reducere a vitezei de circulaţie va fi menţinută până joi, 15 august, zilnic în intervalele orare în care temperatura la nivelul şinei va atinge pragul de 50 de grade Celsius, evoluţia temperaturilor la nivelul solului fiind permanent verificată de către personalul feroviar al sucursalelor regionale de cale ferată care adminstrează reţeaua feroviară”, a adăugat Brânzan.
 
În plus, personalul CFR va face revizii suplimentare pe reţea pentru verificarea tehnică a liniilor de cale ferată şi înregistrarea în mod constant a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, operaţiuni necesare pentru adaptarea în condiţii de siguranţă a traficului.
 
De asemenea, dispeceratele CFR vor menţine o permanentă legătură cu toţi operatorii de transport feroviar, care vor fi avizaţi operativ când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce intervale de staţii, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze, la rândul lor, pasagerii din trenurile aflate deja în circulaţie sau care urmează să circule în ziua respectivă despre condiţiile de trafic intrate în vigoare.
 
CFR SA recomandă călătorilor ca, în această perioadă, înainte de călătorie, să solicite informaţii despre orele de sosire şi de plecare ale trenurilor din/în staţiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport şi să consulte periodic site-urile operatorilor de transport feroviar, pentru informaţii actualizate despre condiţiile şi măsurile impuse în graficul trenurilor înscrise în circulaţie.
 
”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru întârzierile inevitabile care se vor înregistra în circulaţia trenurilor în aceste zile în care este în vigoare avertizarea ANM de temperaturi deosebit de ridicate şi îi asigură totodată de faptul că reducerea vitezei de circulaţie cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, care va conduce implicit şi la prelungirea duratei de parcurs a anumitor trenuri, este una dintre principalele măsuri aplicate, în astfel de situaţii extreme, de orice sistem feroviar, în vederea menţinerii condiţiilor de siguranţă în trafic”, a conchis sursa citată.
 
Pentru miercuri, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare cod galben de caniculă şi disconfort termic pentru Crişana, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul şi centrul Munteniei.

”În Crişana, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, şi local în vestul şi centrul Munteniei va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade şi vor caracteriza o noapte tropicală”, au afirmat meteorologii, potrivit cărora canicula va persista şi în zilele următoare în vest, local în sud şi pe arii restrânse în centru, unde şi disconfortul termic va fi ridicat.

Tot pentru miercuri, a fost emisă avertizare cod portocaliu în Banat, sudul şi sud-vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi în general de 38...39 de grade. Minimele vor fi de 21...22 de grade, izolat de până la 24 de grade în sudul Banatului şi vor caracteriza o noapte tropicală.

Joi, va fi în vigoare un cod galben de caniculă în Crişana, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Munteniei, nordul Olteniei.

”În Crişana, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Munteniei, nordul Olteniei va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade şi vor caracteriza o noapte tropicală”, a anunţat ANM.

Canicula va persista şi în zilele următoare în vest, sud şi pe arii restrânse în centru şi est, unde şi disconfortul termic va fi ridicat.

Tot pentru joi a fost emisă şi o avertizare cod portocaliu de caniculă, disconfort termic accentuat, în Banat, sudul şi sud-vestul Olteniei, sud-vestul Munteniei

”În Banat, sudul şi sud-vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar minimele de 21...22 de grade, izolat de până la 25 de grade în Dealurile de Vest şi vor caracteriza o noapte tropicală”, au precizat meteorologii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.