Viceprimarul din Cluj-Napoca Horvath Anna, trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor şi acuzată de ANI de conflict de interese, a anunţat, joi, că va demisiona din funcţie, în prezent ea fiind în concediu fără plată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Horvath Anna a declarat, într-o conferinţă de presă la sediul UDMR Cluj, că îşi va da demisia din funcţia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, dar că va continua să lupte pentru a i se face dreptate, ea precizând că îşi va păstra funcţia de cosilier local.

”S-au împlinit cinci luni de când sunt sub control judiciar şi s-a instituit interdicţia de a-mi exercita funcţia de viceprimar. În aceste luni am fost în concediu fără plată, nu am avut niciun venit. Sunt o persoană activă iar interdicţia care mi se impune şi care nu are nicio limită juridică în timp, mă conduce la decizia de a nu putea continua. În  prima şedinţă a Consiliului Local Cluj-Napoca îmi voi înainta demisia din funcţia de viceprimar. Mi-am făcut datoria şi mi-am exercitat atribuţiile aşa cum am jurat, respectând Constituţia şi legile ţării în beneficiul clujenilor. Nu îmi rămâne decât să mă lupt în justiţie pentru a-mi găsi dreptatea”, a spus Horvath.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la rândul său, că o susţine în continuare pe Horvath Anna, adăugând că nu există motive pentru care aceasta să nu fie lăsată să îşi continue munca.

”Sunt convins că procurorul poate prelungi interdicţia fără nicio limită. Susţin demisia lui Horvath Anna, care a fost un viceprimar extraordinar de bun, un lider al comunităţii locale, a servit cu cinste binele public. Dacă procurorul ar fi avut dovezi solide am fi depăşit această fază. Interdicţia de a se întoarce înseamnă discreditarea Annei Horvath. După şedinţa Consiliului Local, când demisia va fi înregistrată, i-am propus Annei Horvath să ocupe funcţia de vicepreşedinte executiv al UDMR pentru relaţia cu autorităţile locale, care este una vacantă. Avem nevoie de un om care cunoaşte segmentul administraţiei locale, înţelege problemele comunităţilor locale. Va fi un ajutor real pentru proiectele legislative pe care vom încerca să le depunem pentru a amenda legislaţia care dirijează activitatea administraţiei locale”, a spus Kelemen.

Horvath Anna a fost aleasă viceprimar al Clujului în anul 2012 şi realeasă în aceeaşi în funcţie şi în 2016.

Viceprimarul din Cluj-Napoca Horvath Anna a fost trimisă în judecată de DNA, în 20 decembrie, pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, în dosarul în care este acuzată că, în perioada februarie-mai 2016, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din Primărie, pentru ”urgentarea avizării unor proiecte imobiliare” pentru care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice, ea cerând în schimb 60 de abonamente la două festivaluri de muzică pentru voluntarii care o sprijineau în campania electorală pentru alegerile locale.

De asemenea, la sfârşitul lunii februarie, Agenţia Naţională de Integritate a cerut DNA Cluj să o cerceteze pe Horvath Anna pentru conflict de interese, deoarece în perioada exercitării mandatului de viceprimar al Clujului a participat la şedinţa Consiliului Local în care s-au alocat bani pentru o asociaţie în cadrul căreia aceasta este preşedinte şi pentru o universitate unde a fost cadru didactic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.