Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, vineri, că în Spitalul de boli infecţioase din Constanţa erau 125 de pacienţi la momentul izbucnirii incendiului, dintre care 120 cu coronavirus, 10 în ATI. Şapte persoane au murit în urma incendiului. Reprezentanţii IGSU au precizat că unitatea nici măcar nu a cerut autorizaţie de securitate la incendiu, deşi avea această obligaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Raed Arafat a anuţat, vineri, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că în Spitalul de boli infecţioase erau 125 de pacienţi la momentul izbucnirii incendiului, dintre care 120 cu coronavirus, 10 în ATI.

Toţi pacienţii au fost relocaţi în spitale din judeţul Constanţa, unde au fost identificate locuri suficiente, şi nu este necesar transferul în alte judeţe.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Şeful DSU a precizat că nu există pacienţi cu arsuri între cei transferaţi.

”La acest moment nu există pacienţi de transferat. Situaţia este sub control, pacienţii sunt în siguranţă, nu este necesar sprijin din afara judeţului Constanţa”, a declarat Raed Arafat.   

La rândul său, prim-adjunctul IGSU, Cristian Radu, a precizat că incendiul s-a manifestat la nivelul ATI, pe o suprafaţă de aproximativ 350 de metri păstrţi, în mai multe încăperi pentru pacienţi cu coronavirus în stare gravă. 

Acesta a oferite detalii cu privire la autotizaţia de securitate la incendiu  a unităţii medicale: ”Din documentele pe care le-am consultat până la acest moment (...) obiectivul conţine mai multe clădiri care sunt vechi şi, la momentul edificării, nu se supuneau procesului de avizare/ autorizare. A fost ridicate diferite lucrări care, până în anul 2004, nu aveau obligaţia de autorizare. În perioada 2004 – 2007 s-au edificat o serie de lucrări, între care şi parte din acea instalaţie de detecţie şi semnalizare la incendiu şi lucrări stucturale care atrăgeau această obligaţie.”. 

Cristian Radu a mai explicat că spitalul nu a depus nici până acum documentele necesre: ”Nu există o solicitare prin care să se solicite autorizaţia de securitate la incendiu, deşi acastă obligaţie s-a născut odată cu anul 2007 când  au fost recepţionate lucrări care se supun acestei obligaţii legale”. 

Şapte persoane au murit, vineri, în incendiul produs la Secţia ATI a Spitalului de boli infecţioase Constanţa. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.