Florin Cîţu a anunţat, la finalul şedinţei de joi a Guvernului, că a fost alocată suma de 45.405.000 lei pentru achiziţionarea medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infecţie COVID, cât şi pentru acordarea către România a unui ajutor umanitar extern cu titlu gratuit pentru Republica Moldova. Ministrul de Finanţe a adăugat că un alt proiect de hotărâre prevede acordarea sumei de 41.300.000 lei pentru asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie electrică a sistemului centralizat al populaţiei pentru Oradea, Timişoara, Bucureşti. Un alt act normativ alocă 20.729.000 lei unor aeroporturi regionale din Cluj, Iaşi, Sibiu, Dolj şi Bacău, pentru compensarea pierderilor din perioada martie-iunie, din cauza pandemiei. Au fost alocaţi bani şi pentru funcţionarea Direcţiilor de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
UPDATE „Au fost aprobate mai multe proiecte de hotărâre care alocată resurse din Fondul de rezervă al Guvernului către sectoare importante din economie. În primul rând către Ministerul Sănătăţii, pentru achiziţionarea medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infecţie COVID, precum şi pentru acordarea către România a unui ajutor umanitar extern cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, 45.405.000 lei. Hotărâre de Guvern din Fondul de rezervă pentru finanţarea cheltuielilor necesare asigurării activităţii de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. O hotărâre de Guvern pentru susţinerea activităţii a aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 – 3.000.000 pasageri pe an, aflate în subordinea unor judeţe, pentru compensarea pierderilor înregistrate în perioada martie-iunie 2020, ca urmare a pandemiei COVID şi cauzate direct de această pandemie – Cluj, Iaşi, Sibiu, Dolj şi Bacău – 20.729.000 lei”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei Executivului.
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
El a mai spus că au mai fost alocate 200 milioane lei, tot din Fondul de rezervă al Guvernului, către Ministerul Transporturilor, pentru CNAIR, în vederea pregătirii infrastructurii în perioada sezonului de iarnă.

„Hotărâre de Guvern din Fondul de rezervă pentru asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie electrică a sistemului centralizat al populaţiei pentru Oradea, Timişoara, Bucureşti, în valoare de 41.300.000 lei. O hotărâre de Guvern din Fondul de rezervă pentru finanţarea cheltuielilor până la sfârşitul anului 2020 pentru unităţile administrativ teritoriale, Ministerul Apărării Naţionale, plată termenul legal al obligaţiilor contractuale – 400 milioane de lei, Ministerul Transporturilor, pentru CNAIR, pentru pregătirea infrastructurii în perioada sezonului de iarnă în valoare de 200 milioane lei. Toate aceste sume au fost alocate din Fondul de rezervă care a fost suplimentat cu economii din toate ministerele, din execuţia bugetară. Aceşti bani au fost alocaţi mai departe”, a completat Cîţu.

ŞTIREA INIŢIALĂ „Sunt mai multe hotărâri de Guvern în cursul zilei de astăzi, de la mai multe ministere, le-am centralizat, la acestea se vor face alocările din Fondul de Rezervă la dispoziţia Guvernului. Cele mai importante care trebuiesc menţionate acum sunt pentru Ministerul Sănătăţii, achiziţionarea medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infecţii Covid, precum şi pentru acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern cu titlu gratuit pentru Republica Moldova”, a declarat Cîţu, la începutul şedinţei de Guvern. 
Potrivit ministrului Finanţelor, se discută şi o Hotărâre de Guvern pentru finanţarea cheltuielilor necesare pentru asigurarea activităţii şi asistenţei sociale şi protecţie a copilului. 
„O hotărâre de Guvern privind asigurarea continuităţii serviciului public pentru alimentare cu energie electrică în sistemul centralizat al populaţiei Oradea, Timişoara, Bucureşti şi o hotărâre de Guvern pentru susţinerea activităţii aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200 de mii şi trei milioane de pasageri pe an aflate în subordinea unor judeţe pentru compensarea pierderilor înregistrate în perioada martie – iunie 2020 ca urmare a pandemiei de Covid-19 şi cauzate direct de această pandemie: Cluj, Iaşi, Sibiu, Dolj şi Bacău. Mai sunt şi alte câteva hotărâri de Guvern care realocă resursele între ministere, dar acestea sunt importante pentru această perioadă”, a mai declarat Cîţu. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.