Manifestaţia din Piaţa Victoriei a fost reluată, miercuri seară, când câteva sute de persoane au protestat faţă de noile măsuri fiscale adoptate de Cabinetul Tudose. La ora 21.00, mai multe persoane au aruncat suluri de hârtie igienică spre sediul Guvernului.
UPDATE - O parte dintre protestatari au aruncat cu hârtie igienică spre sediul Guvernului
În jurul orei 21.00, câţiva protestatari au mers în faţa gardurilor instalate de jandarmi şi au aruncat cu hârtie igienică spre Palatul Victoria, cerând demisia Guvernului.
În timp ce o parte dintre manifestanţi au aruncat hârtie igienică pe carosabuil, alţii au desfăşurat mai multe suluri într-un singur loc şi au pus deasupra hârtiei cele două manechine înfăţişându-i pe Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu îmbrăcaţi în zeghe.
La scurt timp, angajaţi de la salubrizare au venit şi au strâns hârtia igienică de pe carosabil.
La momentul de vârf al manifestaţiei, în Piaţa Victoriei s-au aflat peste 1.000 de protestatari.
Circulaţia ruteră nu a fost afectată.
Manifestaţia din Piaţa Victoriei a fost reluată
Manifestaţia din Piaţa Victoriei a fost reluată, miercuri seară, când câteva sute de oamenii protestează faţă de noile măsuri fiscale adoptate de Cabinetul Tudose.
Manifestanţii scandează "PSD, ciuma roşie", "Hoţii, Hoţii" şi "Anticipate", bat în tobe şi suflă în vuvuzele.
Oamenii au adus câteva zeci de role de hârtie igienică, pentru a le "trimite cadou" premierului Mihai Tudose.
"Vino cu 2-3 suluri de hârtie igienică, pe care le aruncăm spre guvern. Asta merită. (ne sincronizăm şi aruncăm sulurile la ora 21.00)", era îndemnul de pe pagina de Facebook a evenimentului.
Jandarmii au încercat să îi convingă pe manifestanţi să înlăture din piaţă baxurile cu hârtie igienică, depozitate pe jos, însă fără succes.
Câteva sute de persoane au protestat în Piaţa Victoriei şi după-amiază, în timpul şedinţei de Guvern în care a fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă privind Codul Fiscal. La finalul şedinţei de Guvern, adică în jurul orei 16.00, în Piaţa Victoriei se mai aflau câteva zeci de persoane, manifestanţii începând să se strângă din nou după ora 19.00.
Premierul Mihai Tudose a spus, la începutul şedinţei de Guvern, că este ”o inflamare excesivă” a opiniei publice, el susţinând că măsurile privind externalizarea profitului ”au inflamat nişte multinaţionale”.
La finalul şedinţei Cabinetului Tudose, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a spus că măsurile de modificare a Codului fiscal sunt benefice atât pentru companii, cât şi pentru cetăţeni, în condiţiile în care vor duce la scăderea contribuţiilor sociale de la 39,25% la 37,25%, la scăderea numărului de contribuţii aflate în sarcina angajatorului de la nouă la trei şi la reducerea birocraţiei, angajatorul va răspunde penal în cazul în care va reţine contribuţiile sociale din salariul brut şi nu le va plăti către stat, iar multinaţionalele vor trebui să plătească taxe şi impozite în România la fel ca în celelalte ţări.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.