Ministerul Educaţiei a afişat miercuri rezultatele la admiterea în liceu. Şase specializări de la licee din Bucureşti, trei fiind de la liceul "Sfântul Sava", se află în top 10 constituit în funcţie de ultima medie de admitere. Alături de acestea sunt două specializări de la Liceul "Fraţii Buzeşti" din Craiova şi câte una de la liceele "B.P. Hasdeu" din Buzău şi "Mircea cel Bătrân" din Constanţa. Patru elevi cu medii peste 9 nu au fost repartizaţi după prima sesiune de admitere la liceu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

HARTA ADMITERII - https://admitere.edu.ro/IndexHarta.aspx

Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti, specializarea Matematică -Iinformatică, în limba engleză, se situează pe primul loc, ultima medie de admitere fiind 9,93, iar la specializarea Ştiinţele naturii, media ultimului admis a fost 9,91.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

În Top 10 specializări, pe locul trei se află  Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân din Constanţa, cu specializarea Matematică-informatică şi cu media de admiterea 9,88, urmat de Colegiul Naţional "B.P.Hasdeu" din Buzău - Matematică - Informatică bilingv cu ultima medie de intrare 9.87 şi de clase de Matematică - Informatică a Colegiului Naţional  "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti, cu media de admitere 9,86.

Următoarele două locuri sunt ocupate de specializări de la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova  respectiv Matematică - Informatică bilingv, cu 9,85 media de admitere şi Ştiinţele Naturii, cu 9,84.

Locurile 8,9 şi 10 sunt revin unor  licee din Bucureşti: Colegiul "Gheorghe Lazăr,  specializarea Ştiinţele naturii - 9,83, Colegiul Naţional  "Sfântul Sava" - Matematică - Informatică - 9,81 şi Colegiul Naţional "Spiru Haret" - Matematică - Informatică bilingv cu media de amitere 9,80.

Un număr de 581 de candidaţi cu medii cuprinse între 9,79 şi 1,93 au rămas nerepartizaţi, după prima sesiune .

Admitere 2017: Patru elevi cu medii peste 9, nerepartizaţi după prima sesiune de admitere la liceu

Patru elevi cu medii peste 9 nu au fost repartizaţi după prima sesiune de admitere la liceu care a avut loc miercuri. Este vorba despre trei elevi din Bucureşti şi unul din Olt cu medii curpinse între 9,79 şi 9,05, potrivit statisticilor prezentate de Ministerul Educaţiei.

Pe lângă cei patru candidaţi cu medii peste 9 care nu au fost repartizaţi,  mai sunt 11 cu medii cuprinse între 8,06 şi 8,97.

De asemenea, 94 de absolvenţi cu medii cuprinse între 7,00 şi 7,98 au rămas nerepartizaţi.

Astfel că după prima repartizare computerizată 581 de candidaţi încă nu au obţinut un loc la liceu.

Ultimul clasat are media 1,93. 

MEN: 112.368 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi în învăţământul liceal de stat, în prima etapă

Un număr de 112.368 de elevi (99,5%) dintre cei înscrişi la prima etapă de admitere în clasa a IX- a, au fost repartizaţi în funcţie de una dintre opţiunile exprimate, 68.935 de elevi au optat pentru filiera teoretică, iar 43.433 de elevi pentru filiera tehnologică. Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 1.604.944, însemnând în medie 14 opţiuni per elev.. Peste 17.500 de candidaţi au intrat la liceu cu medii sub 5.

Potrivit MEN, dintre cei 112.949 de elevi care au completat fişe de înscriere, au fost repartizaţi 112.368 de elevi (99,5%), în funcţie de una dintre opţiunile exprimate. Dintre aceştia, 68.935 de elevi au optat pentru filiera teoretică, iar 43.433 de elevi pentru filiera tehnologică. Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 1.604.944, însemnând în medie 14 opţiuni pe elev.

Un număr de 17.528 de candidaţi aufost repartizaţi în clasa a IX-a cu medii de admitere mai mici de 5.

Un număr de 581 de elevi nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal.  Aceştia vor intra în a doua etapă a repartizării, programată pentru  8 septembrie, alături de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat în această etapă, care nu s-au înscris sau care nu au avut situaţia şcolară încheiată înainte de această etapă.

Pentru a doua sesiune a admiterii au rămas libere 17.773 de locuri.

Primele 10 licee la nivel naţional, ordonate după mediile de admitere, sunt Colegiul Naţional „Sfântul Sava”: 9,72 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”: 9,70 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”: 9,68 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” 9,63 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” 9,55 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere, toate din Bucureşti.

Pe locul şase este Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”: 9,54 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere, iar pe şapte Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa: 9,32 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere, ambele din Constanţa

Urmează  Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca: 9,48 - ultima medie de admitere, 910 - prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Cantemir Vodă” din Bucureşti: 9,45 - ultima medie de admitere, 9,92 - prima medie de admitere şi Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi: 9,44 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

Conform calendarului admiterii în în învăţământul liceal de stat, joi,  vor fi afişate rezultatele repartzării computerizate atât în unităţile de învăţământ gimnazial absolvite de candidaţi, cât şi în cele de învăţământ liceal în care aceştia au fost distribuiţi. În perioada 13 - 17 iulie vor fi depuse dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care elevii au fost admişi.

În etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admişi în învăţământul liceal de stat, conform reglementărilor în vigoare, 18.206 elevi în învăţământul profesional, 11.254 de elevi la specializări vocaţionale (dintre care 480 de elevi în învăţământul militar), 1.805 elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă şi 960 de elevi în învăţământul special.

SITUAŢIA ÎN ŢARĂ:

Cinci elevi cu medii de 2 vor studia Matematică-Informatică la un liceu din Teleorman

Cinci elevi care au obţinut medii cuprinse între 2,77 şi 2,04 au fost admişi la Liceul Tehnologic Drăgăneşti-Vlaşca din judeţul Teleorman, unde vor studia la clasa de Matematică-Informatică. Patru elevi au intrat la licee din acest judeţ cu media 10, aceştia optând tot pentru clase de Matematică-Informatică.

Două treimi dintre elevii admişi la clasa de Matematică-Informatică a Liceului Tehnologic Drăgăneşti-Vlaşca din judeţul Teleorman au medii mai mici de 5, conform datelor publicate în urma repartizării computerizate. Din  totalul de 16 elevi care vor face parte din această clasă, doar şase au medii mai mari de cinci, iar cinci dintre colegii lor au medii sub 2,77.

Medii peste 9 pentru toţi elevii admişi anul acesta la un liceu din Piteşti

Toţi elevii admişi anul acesta în clasa a noua la Colegiul Naţional ”Ion C. Brătianu” din Piteşti au medii mai mari de 9, potrivit datelor publicate în urma repartizătii computerizate. Astfel, la acest liceu cea mai mică medie de admitere a fost, anul acesta, 9,07 iar respectivul candidat a prins un loc la clasa de filologie. Cea mai mare medie cu care s-a intrat la CN ”Ion Brătianu”a fost 10, iar eleva care a avut această medie a ales clasa de Matematică-Informatică bilingv.

Toţi cei peste 300 de absolvenţi de gimnaziu care au fost admişi anul acesta, în urma repartizării computerizate, la Colegiul Naţional ”Ion C. Brătianu” din Piteşti au medii peste de 9. La fiecare dintre specializările acestui liceu ultima media de admitere anul acesta a fost mai mare decât cea de anul trecut.

Braşov: Cele mai mari medii de admitere la Colegiul Naţional ”Ioan Meşotă”, unde ultima medie a fost 9.26

Cele mai mari medii de admitere în judeţul Braşov s-au înregistrat la Colegiul Naţional ”Ioan Meşotă” şi la Colegiul Naţional ”Andrei Şaguna”, ambele din municipiul reşedinţă de judeţ. La Colegiul ”Ioan Meşotă” ultima medie de admitere a fost 9.26.

La Colegiul Naţional ”Ioan Meşotă”, ultima medie de admitere la specializarea ştiinţele naturii a fost 9,68, la matematică-informatică - 9,57, iar la filologie - 9,26.

La Colegiul Naţional ”Andrei Şaguna”, ultima medie de intrare la ştiinţele naturii a fost de 9,61, la matematică-informatică - 9,53, iar la filologie - 9,37.

Prahova: 9,74, cea mai mică medie de admitere la matematică-informatică bilingv la CN Mihai Viteazul

Peste o sută de elevi admişi anul acesta la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” din Ploieşti au medii peste 9,59, la clasa de Matematicăâ-Informatică bilingv engleză a acestui liceu cea mai mică medie de admitere fiind 9,74. Sunt însă şi licee unde s-a intrat cu medii de 4 sau 5 şi la care clase întregi nu au fost completate în urma repartizării computerizate.

Sute de absolvenţi de gimnaziu din judeţul Prahova care au avut note foarte mari la Evaluarea Naţională şi în cei patru ani de şcoală gimnazială au ales clasele de Matematică-Informatică la admiterea la liceu. La Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti, la clasa de Matematică-Informatică bilingv engleză cea mai mică medie de admitere a fost de 9,74. Elevii care nu au reuşit să inmtre la aceatsă clasă au mers la cele două clase de Matematică-Informatică cu predare exclucsiv în limba română, unde cea mai mică medie de admitere a fost 9,59.

Vrancea: 11 elevi au avut media 10 la admitere, o fată alegând Colegiul Naţional ”Sf. Sava” din Bucureşti

Şapte dintre cei 11 elevi din Vrancea care au obţinut media 10 la evaluarea naţională au optat pentru Colegiul Naţional ”Unirea” din Focşani, trei pentru Colegiul Naţional ”Al Ioan Cuza”, iar o elevă a ales Colegiul Naţional ”Sf. Sava” din Bucureşti. La polul opus, un copil cu media 2 a fost admis la Colegiul Tehnic ”Ghe. Balş” din Adjud.

La Colegiul ”Unirea” din Focşani, cea mai mică medie de admitere a fost 9.26 la ştiinţe sociale, unde prima medie a fost 9.79. La ştiinţe ale naturii, ultima medie a fost 9.59, aici urmând să studieze unul dintre elevii cu 10.

La filologie, ultima media este 9.40, iar prima - 10, în timp ce la matematică-informatică sunt cinci elevi cu medii de 10, cea mai mică medie cu care s-a intrat la acest profil fiind 9.49.

Neamţ: Cea mai mare ultimă medie, 9.17, la Colegiul ”Petru Rareş”; cea mai mică, 2 la un colegiu din oraşul Târgu Neamţ

Cea mai mare ultimă medie de intrare la un liceu din Neamţ, 9.17, s-a înregistrat la Colegiul ”Petru Rareş” din municiăiul reşedinţă de judeţ, iar cea mai mică, respectiv 2, la un colegiu din oraşul Târgu Neamţ.

Cele mai mari medii de admitere s-au înregistrat la unităţi de învăţământ din municipiile Piatra Neamţ şi Roman.

La Colegiul Tehnologic ”Vasile Sav” din Roman, ultima medie de intrare la specializarea mate-info a fost 8.53.

Cea mai mare medie de admitere la un liceu din judeţul Sibiu - 9,99 - aparţine unei eleve din Piteşti. Ultima medie – 2.35

Cea mai mare medie de admitere la un liceu din judeţul Sibiu, respectiv 9,99, aparţine unei eleve din Piteşti care a obţinut 10 la Evaluarea Naţională şi a terminat şcoala cu media generală 9.98. La polul opus este o elevă din Mediaş care obţinut 1,35 la Evaluarea Naţională şi a terminat şcoala cu 6,46, reuşind să intre la un liceu cu media generală 2,35.

Eleva Ana Ştefania Şerbănoiu, care a terminat o şcoală din Piteşti, s-a înscris pentru un liceu din municipiul Sibiu şi a reuşit să aibă cea mai mare medie de admitere din judeţul Sibiu, respectiv 9,99. Ea a obţinut 10 la Evaluarea Naţională şi a terminat şcoala cu media generală 9.98, fiind admisă prima la Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr”, specializarea Matematică – Informatică.

Timiş: Doi elevi au intrat la liceu cu 10; la polul opus, doi elevi au fost admişi cu 2,10

Doi elevi din judeţul Timiş au intrat cu media 10 la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” şi la Colegiul Naţional Bănăţean, specializarea matematică – informatică, în timp ce la polul opus se află doi elevi care au fost admişi cu 2,10.

În judeţul Timiş, adolescenta Ioana Lisandra Drăgănescu a intrat cu media 10 la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timişoara, specializarea matematică – informatică, iar Ştefan Alexandru Jura a intrat cu aceeaşi medie la Colegiul Naţional Bănăţean, tot la matematică-informatică.

Următoarea medie de admitere 9,97 a fost obţinută de Alexandru Nicolae Brujan, care a ales Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timişoara.

Botoşani: O elevă care a obţinut media 1 la evaluarea naţională a fost admisă la liceu

O elevă din judeţul Botoşani care a obţinut media 1 la evaluarea naţională a fost admisă la un liceu din Săveni, în timp ce alţi şase elevi cu medii de admitere peste 5.00 nu au prins loc la liceu, pentru că au bifat prea puţine opţiuni pe fişa de înscriere.

La 25 de specializări de la licee din judeţul Botoşani ultima medie de admitere a fost mai mică de 4.

La Liceul ”Dr. Mihai Ciucă” din Săveni, specializarea mate-info, s-a intrat şi cu 2.10, această medie fiind obţinută de o elevă care a urmat cursurile unei şcoli gimnaziale din localitate. Tânăra a avut media 1 la evaluarea naţională, în timp ce media din timpul anilor de studii a fost 6.50.

Suceava: Cele mai mari medii, la Colegiul ”Ştefan cel Mare”; cea mai mică, la un colegiu din Fălticeni - 2.14

Cele mai mari medii de admitere în judeţul Suceava s-au înregistrat la Colegiul ”Ştefan cel Mare” din municipiu, iar cea mai mică medie a fost la un colegiu din Fălticeni, respectiv 2.14.

Cinci elevi au obţinut media 10 la admitere în judeţul Suceava, între care şi un adolescent de la o şcoală din comuna Bosanci. Alţi doi elevi cu medii maxime provin de la o şcoală generală din Gura Humorului, iar câte unul de la o unităţi de învăţământ din Suceava şi Fălticeni.

Cea mai mare ultimă medie, 9.68, s-a înregistrat la Colegiul ”Ştefan cel Mare” din Suceava, specializarea mate-info, bilingv engleză.

Constanţa: Patru elevi, admişi la liceu cu media 10; 21 de elevi au intrat cu medii sub 3

Patru elevi din judeţul Constanţa au fost admişi la liceu cu media 10, iar la polul opus 21 de elevi au intrat la liceu cu medii între 2.12 şi 2.98. La trei unităţi de învăţământ au fost admişi doar elevi cu medii peste 9, iar 24 de elevi au rămas nerepartizaţi, doi dintre aceştia având medii peste 8.

Patru elevi din judeţul Constanţa au avut media 10 de admitere la liceu. Doi dintre aceştia au intrat la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân”, iar câte unul la Liceul Teoretic Ovidius şi la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia.

La polul opus, se află 21 de candidaţi care au intrat la liceu obţinând medii între 2.12 şi 2.98, ei urmând să înveţe la Liceul Teoretic Murfatlar, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida”, Colegiul Tehnic Tomis Constanţa, Liceul Tehnologic ”Jean Dinu” Adamclisi, Liceul Tehnologic ”Axiopolis” Cernavodă, Liceul Teoretic ”Anghel Saligny” Cernavodă, Colegiul Tehnologic Carsium Hârşova, Liceul Teoretic ”Emil Racoviţă” Techirghiol, Liceul Tehnologic ”CA Rosetti” Constanţa, Liceul ”Regele Carol I” Ostrov, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Albatros Constanţa.

Vaslui: 293 de elevi au fost admişi la licee cu medii sub 5, cea mai mică medie - 2,59

Un număr de 293 de elevi din judeţul Vaslui au fost admişi la cele 22 de licee şi colegii naţionale cu medii sub 5, cea mai mică fiind 2.59. La popul opus, se află şase absolvenţi de gimnaziu care au fost admişi cu media maximă, iar cea mai mare ultimă medie de admitere este 9,72, la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

Cea mai mică medie de admitere la liceu în judeţul Vaslui este 2.59 şi aparţine unui elev de la o şcoală generală din Bârlad, care a intrat la un liceu tehnologic din acelaşi oraş.

De altfel, nu mai puţin de 293 de elevi au fost admişi în clasa a IX-a cu medii sub 5, din care 11 au medii între 2 şi 3. Mai mult decât atât, trei dintre aceşti elevi au intrat la liceu chiar dacă au avut nota 1 la matematică la evaluarea naţională, iar unul a obţinut media 1.55 la examen.

Dolj: 9,85, cea mai mare ultimă medie de admitere la Colegiul “Fraţii Buzeşti” din Craiova, la specializarea mate-info, bilingv

Doi dintre cei patru elevi din Dolj care au obţinut media 10 la evaluarea naţională au fost repartizaţi la cea mai bună unitate de învăţământ din Craiova - Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, la specializarea matematică-informatică, bilingv. La această clasă, care va fi formată din 28 de elevi, ultima media de admitere a fost 9,85. Pentru acest colegiu au optat şi elevi din Mehedinţi şi Gorj.

La specializarea ştiinţe ale naturii de la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova, ultima medie de admitere a fost 9,84, aici urmând să studieze trei dintre elevii a căror notă finală la evaluarea naţională a fost maximă. 

Buzău: Cinci elevi au intrat cu 10 la Colegiul ”B.P. Hasdeu”; la polul opus se află un elev admis cu 2,46 la Colegiul Tehnic

Cinci elevi din Buzău au intrat cu 10 la Colegiul ”B.P. Hasdeu”, unde la profilul mate-info bilingv ultima medie de admitere a fost 9,87, în timp ce la polul opus se află un elev admis cu 2,46 la Colegiul Tehnic.

Potrivit inspectorului şef adjunct al ISJ Buzău, Daniela Palcău, 2.413 candidaţi au fost înscrişi la repartizarea computerizată în licee, doi dintre aceştia nereuşind să obţină un loc la o unitate de învăţământ.

Iaşi: Cea mai mare ultimă medie de admitere, 9,75 la Colegiul Naţional; cea mai mică, la un colegiu tehnologic - 3,28

Cea mai mare ultimă medie de admitere în judetul Iasi, respectiv 9,75, s-a înregistrat la Colegiul Naţional, specializarea mate-info, iar la polul opus, la un colegiu tehnologic din judeţ s-a intrat cu 3,28.

În urma repartizării computerizate, 4.643 de elevi au fost repartizaţi la unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi, 117 dintre aceştia provenind din alte judeţe.

Cea mai mare ultimă medie de admitere, 9,75, s-a înregistrat la Colegiul Naţional din Iaşi, specializarea mate-info, unde au fost 84 de locuri.

Galaţi: 2,85 - cea mai mică medie de admitere în liceu

Cea mai mare medie de admitere la liceu în judeţul Galaţi, 10.00, s-a înregistrat la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din municipiul Galaţi, la specializarea Matematică-Informatică, iar cea mai mică, 2,85, la Liceul Tehnologic Ovid Caledoniu din Tecuci, în urma repartizării computerizate derulate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

În judeţul Galaţi la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri, din municipiul Galaţi, cea mai mare medie de admitere înregistrată este 10.00, la specializarea matematică-informatică, a unei eleve care a urmat cursurile gimanziale tot la această unitate de învăţământ. La Colegiul Naţional Vasile Alecsandri ultima medie de admitere este de 9,44 la specializarea ştiinţe sociale. 

Arad: Admiterea în liceu cu medii de la 2,03 până la 9,95; peste 300 locuri au rămas neocupate

Peste 2.700 de elevi din judeţul Arad din cei aproximativ 3.400 de absolvenţi de clasa VIII-a au fost admişi în licee, cu medii începând de la 2,03. Cea mai mare de admitere a fost 9,95, obţinută de singura elevă care a avut 10 la evaluarea naţională. Peste 350 de elevi au intrat la liceu cu medii mai mici de 5, iar câteva sute de locuri au rămas neocupate.

În prima etapă de admitere în cele 39 de licee din judeţul Arad, 2.701 elevi arădeni au fost declaraţi admişi, dintre care 2.399 au fost repartizaţi computerizat, în timp ce restul au intrat la licee vocaţionale sau au fost înscrişi pe locuri speciale, cum ar fi cele pentru romi.

Alba: Cea mai mare medie, 10 la Colegiul ”Horea, Cloşca şi Crişan”; cea mai mică, la Liceul ”Corneliu Medrea” din Zlatna - 2,39

Cea mai mare medie de intrare la liceu în judeţul Alba, respectiv 10, s-a înregistrat la Colegiul Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan” din municipiul reşedinţă de judeţ, la polul opus fiind Liceul ”Corneliu Medrea” din Zlatna, unde ultimul candidat a fost admis cu media 2,39. După prima etapă de repartizare computerizată, 147 de locuri au rămas libere în liceele din Alba, iar 15 elevi nu au obţinut loc la nicio unitate de învăţământ.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, după prima etapă de repartizare computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a în licee au rămas libere 147 de locuri în 16 unităţi şcolare din judeţ, cele mai multe fiind la Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” din Alba Iulia, Liceul Teoretic Teiuş, Liceul German din Sebeş, dar şi la profilele tehnice de la grupurile şcolare din Câmpeni, Blaj şi Ocna Mureş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.