Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă care a ajuns vineri la Timişoara, după ce a fost reparat la Cluj sistemul de încălzire, s-a defectat din nou. De această dată a cedat instalaţia de oxigen. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a explicat că Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Timişoara a fost conectată la o staţie secundară de rezervă, cu oxigen, care a dat o presiune prea mare, iar din această cauză ventilatoarele au afişat alarma de presiune crescută şi au încetat să mai funcţioneze. Potrivit DSU, personalul medical s-a văzut nevoit să mute pacienţii, în deplină siguranţă.
UPDATE - ”În cursul acestei dimineţi, personalul medical care operează unitatea mobilă de terapie intensivă din Timişoara a semnalat echipei tehnice a Spitalului Municipal că din cauza unui consum ridicat, presiunea oxigenului din tir scăzuse, cerând acestora să intervină în a remedia problema şi anume, să crească nivelul presiunii de pe ieşirea din stocatorul de oxigen care alimentează atât unitatea cât şi întregul spital. Unitatea Mobilă fiind racordată la reţeaua de oxigen din spital, nu s-a putut creşte presiunea, dat fiind faptul că aceasta ar fi însemnat automat, creşterea presiunii oxigenului şi în unitatea spitalicească”, a precizat DSU, într-un comunicat de presă.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Având în vedere suprasolicitarea instalaţiei de oxigen, erau 8 pacienţi, a scăzut presiunea la oxigen, s-a făcut conversia pe tuburi de oxigen. Atunci, venind o presiune mai mare de oxigen, ventilatoarele nu au mai funcţionat corespunzător. S-a activat planul alb, 5 pacienti au fost transferaţi la Spitalul Judeţean, doi în UPU la Spitalul Municipal, un pacient la Medicină Internă, tot la Municipal. Toţi au fost transferaţi în condiţii de siguranţă”, a declarat Ramona Gidea, purtător de cuvânt al Spitalului Municipal Timiţoara.
Containerul ATI este încă în garanţie şi va fi trimis din nou la reparaţii.
La sfârşitul lunii octombrie, acelaşi container ATI era instalat în curtea Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara. Atunci s-a defectat instalaţia de climatizare, astfel că doctorii s-au văzut nevoiţi să învelească pacienţii cu plăpumi şi să îi încălzească cu aeroterme. La scurt timp, Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă a fost dusă la reparat, la Cluj, iar vineri s-a întors la Timişoara şi a fost reinstalată în curtea Spitalului Municipal.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.