Un nou centru de transfuzii ar putea fi construit în curtea Spitalului Filantropia, Primăria Capitalei urmând să pună la dispoziţa Ministerului Sănătăţii, la cererea acestuia, terenul pe care în prezent se află o clădire în ruină, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).
Potrivit proiectului de hotărâre, Ministerul Sănătăţii a solicitat de la Primăria Capitalei un corp de clădire a Spitalului Filantropia, aflat în paragină, pentru a construi un nou Centru de Transfuzie Sanguină, în condiţiile în care actualul sediu funcţionează într-un imobil cu risc seismic. Ministerul a mai cerut trecerea în administrarea lui a unui alt corp al Spitalului Filantropia, pentru Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie.
În şedinţa de miercuri, consilierii generali vor supune la vot acest proiect care vizează trecerea unui imobil al Spitalului Filantropia aflat în paragină în administrarea Ministerului Sănătăţii.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
De altfel, primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţa, la începutul lunii, că va fi construit un nou centru de transfuzii în curtea Spitalului Filantropia.
"Am primit rugămintea de la doamna director al Centrului de Transfuzii din Bucureşti de a pune la dispoziţie un teren cu suprafaţa de aproximativ 2.000 de metri de pătraţi pentru a se construi un nou centru de transfuzii, pentru că acesta funcţionează acum într-o clădire cu bulină roşie. Anunţ astăzi rezolvarea şi acestei situaţii, iar în curtea Spitalului Filantropia, unde acum se află o clădire în ruină, noi vom pune la dispoziţie această suprafaţă de teren Ministerului Sănătăţii, în scopul realizării noului centru de transfuzii al Capitalei”, a anunţat primarul Gabriela Firea la începutul lunii.
La rândul său, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, Doina Goşa, a spus că este necesară o nouă clădire pentru trasfuzii, în condiţiile în care actualul centru funcţionează într-un imobil vechi de 100 de ani, care nu a mai beneficiat de reabilitare.
"Noi funcţionăm într-un bloc de locuinţe care este construit de 100 de ani, care nu a suferit niciodată o reabilitare tehnică, o consolidare, care nu are structura antiseismică şi ne imaginăm ce s-ar întâmpla dacă ar fi un cutremur şi acest centru s-ar prăbuşi cu personal cu tot. Centrul nou este absolut necesar”, a subliniat Doina Goşa.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.