Un centru medical care va cuprinde un Centru de Mari Arşi, o Unitate de Primiri Urgenţe şi Terapie Intensivă, toate interconectate prin pasarele, va fi construit la Spitalul Judeţean Timişoara, în urma unei investiţii de 66 de milioane de euro, bani de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Deputatul social-democrat de Timi, Alfred Simonis a anunţat că proiectul a fost deblocat de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Primul centru de arşi gravi se construieşte la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara. Încă 66 milioane de euro pentru sănătatea timişorenilor! Echipa Ministerului Sănătăţii, condusă de ministrul Rafila, a deblocat proiectele pentru construirea centrelor destinate pacienţilor cu arsuri grave. Proiectul de la Timişoara a fost iniţiat de prof. univ. dr. Dorel Săndesc, Managerul Spitalului Judeţean de Timişoara, încă din anul 2015. La începutul anului 2022, proiectele aveau un risc de neîndeplinire ridicat. Lucrările de construcţie vor începe la începutul lunii iunie. Investiţia de la Timişoara presupune construirea unei clădiri noi în care vor funcţiona 58 de paturi pentru UPU-SMURD, 6 saloane pentru mari arşi, 6 rezerve pentru arşi intermediari şi post-critici şi 5 paturi pentru microchirurgie şi chirurgie reconstructivă, secţie ATI cu 27 paturi, bloc operator cu 25 de săli de operaţie şi heliport”, a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, Alfred Simonis.
 
Pe lângă noua maternitate, aflată în construcţie, va fi ridicată o nouă clădire în apropierea Spitalului Judeţean. Practic, în cadrul Spitalului Judeţean, între clădirile existente, pe locul fostului heliport, între Ortopedie şi Casa Austria, urmează să fie ridicată noua unitate, prevazută cu parter, 5 etaje şi heliport, care va avea o Unitate de Primiri Urgenţe, o secţie ATI şi un nou Centru pentru Mari Arşi.
 
Încă din august 2020 a fost emisă autorizaţia de construcţie către Consiliul Judeţean Timiş, beneficiarul final al investiţiei. Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare asigură fondurile pentru întregul proiect, inclusiv realizarea proiectului tehnic, execuţia şi asigurarea utilităţilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.