Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţii sindicatelor personalului auxiliar din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor cu care a discutat aspecte privind statutul acestora şi salarizarea. Ministrul a transmis că ”au fost întreprinse toate măsurile necesare aplicării unitare a dispoziţiilor cuprinse în legea de salarizare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de către reprezentanţii Ministerului Justiţiei, ministrul Tudorel Toader s-a întlnit cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale PROJUST, Asociaţiei Grefierilor din România, Sindicatului Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial, Federaţiei Sindicale LEXJUST, Sindicatului JUSTIŢIA - Confederaţia Sindicală Naţională MERIDIAN şi Asociaţiei Naţionale a Pensionarilor din Serviciul Auxiliar de Specialitate al Instanţelor Judecătoreşti şi Parchetelor.

În cadrul întâlnirii au fost abordare aspecte privind modificarea Legii nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice, aplicarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, suplimentarea schemelor de personal şi plata orelor suplimentare.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”În acest context, ministrul justiţiei a menţionat faptul că, la nivelul Ministerului Justiţiei, au fost întreprinse toate măsurile necesare aplicării unitare a dispoziţiilor cuprinse în legea de salarizare. De asemenea, în ceea ce priveşte modificarea Legii 567/2004, prof. univ. dr. Tudorel TOADER a expus etapele ce urmează a fi parcurse în vederea aprobării proiectului de act normativ, precum şi o parte din modificările avute în vedere”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, întâlnirea este parte componentă a demersurilor întreprinse de ministrul Justiţiei ”în vederea identificării unor soluţii viabile de rezolvare şi clarificare a aspectelor problematice cu care se confruntă această categorie profesională”.

În 12 martie, grefierii ameninţau cu proteste, reclamând că salariile nu au fost uniformizate. De asemenea, ei solicitau o salarizare adecvată şi unitară, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, plata orelor suplimentare, suplimentarea personalului şi un nou statut al profesiei.

În replică, Tudorel Toader a anunţat că statutul grefierilor este aproape gata, afirmând că, după întâlniri pe care le-a avut cu reprezentanţi ai grefierilor, el este pentru preluarea acestora în cadrul instituţiei pe care o conduce, din punct de vedere administrativ.

Grefierii l-au contrazis însă pe ministru, anunţând că nu au fost consultaţi în chestiunea statutului, iar Tudorel Toader a prezentat, într-o postare pe Facebook, datele întâlnirilor de anul trecut dintre reprezentanţi ai ministerului şi sindicatele, precum şi lista liderilor de sindicate care au participat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.