Toate cele 30 de paturi ATI destinate bolnavilor cu COVID-19 din judeţul Timiş sunt ocupate, iar mai mulţi pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 au fost deja transferaţi la spitale din Arad şi Hunedoara.
Joi, gradul de ocupare al paturilor ATI alocate COVID-19, în această perioadă, în judeţul Timiş este de sută la sută.
Evenimente
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
De câteva zile deja, bolnavii în stare gravă sunt transferaţi în secţiile ATI din spitalele unde mai sunt locuri, în alte judeţe, precum Arad şi Hunedoara, aceasta şi pentru că unităţile medicale din Timiş nu mai sunt exclusiv dedicate COVID, ci rămân deschise şi pentru pacienţii cu alte boli.
"Există o diferenţă majoră de paturi între ce au avut spitalele în primăvară şi ce există acum. Toată lumea are impedimente de genul secţiile pline, patologie multă, unii mai fac şi reparaţii, ceea ce e bine că se face, că să nu avem situaţii ca cele ce s-au întâmplat în alte zone, şi până nu finalizează aceste reparaţii, nu se poate intră acolo. Au fost trimişi deja pacienţi către alte judeţe. Urmează să deschidem noi capacităţi”, a declarat Flavius Cioca, directorul DSP Timiş.
La Spitalul Judeţean din Timişoara, în ATI erau joi dimineaţă 3 pacienţi, la Victor Babeş 5, la Spitalul din Lugoj 5, la Spitalul Militar de campanie 10, iar la Spitalul Municipal Timişoara 6 bolnavi. Acestora li se adaugă încă unul la Institutul de Boli Cardiovasculare. În total, 30 de bolnavi sunt internaţi în paturile de Terapie Intensivă destinate pacienţilor infectaţi cu coronavirus.
În situaţii speciale, pentru bolnavii în stare gravă, pe lângă aceste paturi de Terapie Intensivă COVID din unităţile medicale care îngrijesc pacienţi cu coronavirus, mai pot fi suplimentate paturile ATI la Spitalul de Copii, la Boli Cardiovasculare sau Maternitatea Bega.
În paturile obişnuite destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID erau, joi, 35 de infectaţi la Spitalul Judeţean Timişoara, 38 la Victor Babeş, la Lugoj erau internaţi 13 bolnavi, la Spitalul CFR din Timişoara 26, alţi 35 în containerele Spitalului Militar de campanie, 12 la Spitalul Municipal Timişoara, 5 la Spitalul din Făget şi 7 la cel din Jimbolia. Acestora li se adaugă unul la Institutul de Boli Cardiovasculare.
În total, 172 de bolnavi sunt internaţi în spitalele din Timiş.
În judeţul Timiş, rata de infectare cu COVID-19 este de 1,2 cazuri la o mie de locuitori.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.