Societatea de termoficare a municipiului Timişoara, Colterm, anunţă că va înainta o cerere oficială către Primăria Timişoara pentru majorarea preţului la gigacalorie cu 17 la sută. Administraţia locală trebuie să decidă dacă va suporta diferenţa din facturile oamenilor sau nu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
După ce anul trecut actuala administraţie a municipiului Timişoara a dublat, de la 416 lei/MWh la 851 lei/MWh, suma subvenţionată facturată populaţiei fiind de 435 de lei, acum preţul va creşte cu încă 17 la sută.
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Noua scumpire va întra în vigoare de la 1 noiembrie sau 1 decembrie. Decizia va fi luată de municipalitate care o va supune aprobării Consiliului Local. 
 
”Noi vom înainta probabil săptămâna viitoare o adresă către Primăria Timişoara, pentru actualizarea preţului gigacaloriei. Actualizarea va fi undeva la 17 la sută, dacă nu mă înşel sau 17 virgulă ceva la sută. E decizia municipiului Timişoara, dacă această majorare va fi inclusă cu 1 noiembrie sau 1 decembrie, respectiv dacă va suporta municipiul Timişoara această creştere sau o va împărţi într-o formă sau alta cu abonaţii Colterm. Costurile au crescut extraordinar de mult, iar o tărăgănare a adoptării acestui nou preţ va face ca societatea să aibă şi mai mari probleme decât acum”, a declarat joi administratorul special al Colterm Cristian Amza.
 
Amza a precizat că pentru iarnă Colterm are, în acest moment, stocuri de cărbune pentru aproximativ 50 de zile, adică 52.000 de tone. 
 
„Pe cărbune avem întreaga cantitate contractată, vorbim de aproximativ 220.000 de tone, stocul fizic efectiv la Cet Sud, astăzi, este de 52.000 de tone. Consumăm în medie 700 tone pe zi. Estimările noastre sunt că în funcţie de aprovizionările pe care le vom avea, finalul acestei luni ne va găsi cu cel puţin 50.000 de tone stoc. Asta pe cărbune. Avem două contracte, unul din bazinul Motru, altul din Bihor. Pe gaz avem aproximativ o treime din necesarul de gaz, e o problemă de penurie de gaz în piaţă. Încercăm să identificăm variante pentru a găsi cantitatea de gaz în piaţă”, a declarat joi Cristian Amza, administratorul special al Colterm.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.