Proiectul pilot care prevede vaccinarea în cabinetele medicilor de familie a început, miercuri, la Timişoara, 50 de medici de familie fiind înscrişi în program. Fiecare medic va vaccina zilnic 10 pacienţi cu serul AstraZeneca, fiind realizate toate dotările necesare.
Coordonatorul proiectului, medicul Mihai Iacob, a declarat, miercuri, că au fost organizate toate sesiunile de instruire, iar în cabinetele medicilor de familie au ajuns toate materialele necesare desfăşurării procesului de vaccinare.
”S-au făcut toate trainingurile, s-au trimis toate materialele în cabinetele medicilor de familie, am avut discuţii cu colonelul Gheorghiţă, cu cei din Primărie, care şi-au îndeplinit toate atribuţiile, ni s-a asigurat şi sponsorizarea necesară, inclusiv autorităţile locale s-au implicat. Pentru început, vom avea 10 pacienţi pe zi, iar fiecare medic de familie din cei înscrişi în program se va organiza cum consideră mai bine”, a declarat medicul de familie Mihai Iacob, coordonator al proiectului pilot.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
În total, fiecare dintre cei 50 de medici de familie înscrişi în programul pilot va vaccina câte 10 de pacienţi pe zi, iar pe liste sunt înscrise deja 100 de persoane.
În cadrul proiectului 5.000 de oameni vor fi vaccinaţi împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie. De asemenea, în cadrul proiectului desfăşurat în premieră la Timişoara, la cabinetele medicilor de familie vor ajunge şi teste antigen.
CNCAV a precizat că vaccinarea se face cu serul AstraZeneca.
”Exemple de bune practici ale medicilor de familie din judeţul Timiş într-o zi cu totul specială.
De Ziua Mondială a Sănătăţii, 50 de medici de familie din judeţul Timiş au început vaccinarea în cabinetele proprii pentru pacienţii înscrişi pe liste. În cabinetele medicilor de familie se administrează vaccinul produs de AstraZeneca şi sunt respectate toate măsurile de siguranţă şi criteriile de prioritizare”, a transmis CNCAV.
Sursa citată a precizat că vaccinările din cabinetele medicilor de familie nu necesită programare în platforma electronică, planificarea administrării vaccinului fiind posibilă, în baza listei zilnice anterior întocmită, însă cu respectarea prioritizării persoanelor aflate în lista proprie (persoane cu vârste peste 65 de ani, persoane cu boli cronice/dizabilităţi indiferent de vârstă), după care pot fi vaccinate persoanele care îşi exprimă dorinţa în acest sens.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.