În judeţul Timiş, 7.517 candidaţi s-au înscis pentru a candida la un post de primar, preşedinte de Consiliu Judeţean, consilier local sau consilier judeţean. Tot în Timiş, şase primari în funcţie, care candidează pentru un nou mandat, nu au niciun contracandidat la scrutinul electoral din 9 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintre cei 7.517 candidaţi înscrişi la alegerile locale, 367 candidează la consiliul judeţean şi 7.150 la primarii şi consilii locale, potrivit datelor prezentate de Biroul Electoral Central şi votcorect.ro.

Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş s-au înscris 7 candidaţi, toţi bărbaţi, iar pentru cea de consilier judeţean s-au înscris 360 de candidaţi, dintre care 78% sunt bărbaţi, iar 22% femei.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

358 de persoane vor să fie primari, după alegerile din 9 iunie, iar 6.792 vor un post de consilier local, în Timiş.

Pentru funcţia de primar sunt şi unele situaţii speciale. În 6 localităţi din Timiş există doar un singur candidat pentru primărie, şi în toate cazurile este chiar primarul în funcţie. Este vorba despre localităţile Birda, Chevereşu Mare, Giera, Pietroasa, Secaş şi Valcani.

Pentru funcţia de primar al municipiului Lugoj s-au înscris cei mai mulţi candidaţi - 11. La Timişoara şi Jimbolia s-au înscris 10 candidaţi, la Recaş sunt 9 candidaţi, iar la Giarmata 8.

În ceea ce priveşte numărul de candidaţi pentru Consiliul Local, cei mai mulţi s-au înscris la Timişoara (214), Lugoj (178), Recaş (158) şi Jimbolia (144). Cei mai puţini s-au înscris la Beba Veche (26), Ghizela (27) şi Iecea Mare (28).

Potrivit datelor transmise de Prefectura Timiş, în judeţ sunt 616 secţii de votare, dintre care 207 în Timişoara.

Numărul de alegători pe liste permanente, conform AEP, la data de 16.05.2024, este de 630.018.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.