Tatăl unuia din cei 64 de tineri care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din clubul Colectiv spune, la nouă luni de la tragedie, că nu s-a schimbat nimic în societatea românească, în spitale, în sistemul administrativ sau politic şi că în urma raportului Guvernului "cineva trebuia cel puţin demis, cu siguranţă procurorii ar fi trebuit sa se autosesizeze şi să înceapă anchetele, dar, fiind în ţara tuturor posibilităţilor, procurorii se fac că nu văd, iar Guvernul îi dă puteri sporite celui dovedit ca slab manager".
Eugen Iancu scrie duminică, pe Facebook, că fiul său, Alex, ar fi trebuit să aibă 23 de ani, să cânte, sa fie probabil în concediu, însă nu este aşa - 64 de tineri au murit, iar alţi aproximativ 50 de tineri sunt mutilaţi pe viaţă.
"Alţii vor rămâne cu semne pe corp şi cu siguranţă toţi vor rămâne cu un coşmar întipărit în minte", spune Eugen Iancu, întrebându-se cu ce a schimbat această tragedie societatea românească.
"Cu ce a schimbat aceasta crimă a statului român asupra propriilor tineri sistemul administrativ sau politic? Cu nimic. Am schimbat un guvern. Ei, şi? Vă simţiţi mai în siguranţă acum? Vedeţi o schimbare în spaţiul public? S-a pornit construcţia unui singur spital? S-a modificat ceva în funcţionarea localurilor? Mor mai putini oameni? Ştim de ce mor? Este curăţenie în spitale? Operatorii 112 acţionează pentru intervenţie rapidă şi precisă? Procurorii anchetează altfel decât la comandă? Vedeţi anchete asupra criminalilor şi hoţilor din spitale? Vedeţi anchete asupra lui Arafat sau Bănicioiu?", se întreabă tatăl tânărului mort în Colectiv
El mai spune că sănătatea este garantată prin Constituţie, dar "criminalii din sănătate sunt protejaţi de preşedinţie, de servicii, de guvern, pentru că sănătatea cea garantată de legea supremă este secretizată".
"Guvernul României face un raport în urma căruia cineva trebuia cel puţin demis, cu siguranţă procurorii ar fi trebuit să se autosesizeze şi să înceapă anchetele, dar, fiind în ţara tuturor posibilităţilor, procurorii se fac că nu văd, iar guvernul îi da puteri sporite celui dovedit ca slab manager. Acum, bineînţeles ne pregătim de alegeri, din nou alegeri. Motiv să nu facem în continuare nimic. Ce rost ar avea? Viaţa este o loterie, dacă ai noroc scapi, dacă nu, GHINION. Asta da schimbare", îşi încheie Eugen Iancu mesajul postat pe Facebook.
În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre aceştia fiind fotografi, artişti, olimpici şi studenţi străini.
Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.