Sute de persoane din cartierele Drumul Taberei şi Ghencea, dar şi din localităţile Bragadiru, Domneşti şi Clinceni au organizat, sâmbătă, un marş de protest pentru a da un semnal autorităţilor că drumul este prea îngust, plin de gropi, nu există trotuare, iar la intersecţia Prelugirea Ghencea cu Şoseaua de Centură se formează cozi în care pierd aproximativ o oră pe zi.
Locuitorii din zonă au ieşit pentru a cincea oară la o acţiune de protest, nemulţumiţi de infrastructură. Aceştia au precizat că autorităţile au demarat, anul trecut, procedurile de modernizare a străzii împărţind lucrările în două: partea de lărgire a străzii cu trotuare şi piste pentru biciclete a revenit Primăriei Capitalei, iar pasajul suprateran peste Şoseaua de Centură de la Domneşti a intrat în sarcina Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).
Protestatarilor li s-a alăturat şi Ludovic Orban, candidatul propus de PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei. El a fost criticat aspru de participanţii la marş, care i-au reproşat că nu a făcut pasajul peste Centura Capitalei în timpul în care a fost ministru al Transporturilor. În replică, Orban le-a spus că în mandatul său de ministru au fost realizate mare parte dintre lucrările de lărgire la două benzi pe sens a Şoselei de Centură.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că Primăria Capitalei nu reuşeşte să finalizeze proiectul tehnic şi nici nu a făcut exproprierile, votate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti în vara trecută, iar CNADNR nu a desemnat câştigătorului licitaţiei pentru pasaj deoarece a fost depusă o contestaţie la licitaţia lansată acum un an.
Ei au venit cu pancarte inscripţionate cu: "Acesta este un protest civic, nu campania dumneavoastră electorală!" şi "Ne-am săturat de promisiuni electorale".
Astfel, în condiţiile în care proiectul de lărgire şi pasajul sunt începute „pe hârtie” încă din 2006, nici anul acesta nu este sigur că vor începe efectiv lucrările. Locuitorii zonei au declarat că nu mai au încredere în promisiunile autorităţilor aşa că nemulţumirile lor se vor manifesta în stradă.
Ei spun că fiecare zi de întârziere înseamnă pericol de accidente pentru pietoni, pentru că aceştia nu au trotuare, înseamnă timp pierdut în trafic de şoferi, blocarea în trafic a autobuzelor RATB, dar şi îngrădirea dreptului la liberă circulaţie şi o proastă calitate a vieţii pentru toţi cei care locuiesc în zonă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.