O staţie de oxigen, necesară suplimentării numărului de paturi ATI, a ajuns la Spitalul Judeţean Sibiu şi va fi montată în perioada următoare. Astfel, capacitatea de tratare a pacienţilor cu forme grave de coronavirus va putea creşte cu 22 de paturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Judeţul Sibiu a fost din păcate foarte serios afectat de al doilea val al pandemiei, înregistrând cumulat peste 10.500 de cazuri. În aceste condiţii, preocuparea noastră majoră a fost şi este creşterea capacităţii celor trei spitale din subordinea Consiliului judeţean de a primi şi îngrijii bolnavii care necesită internare, creşterea capacităţii ATI şi creşterea capacităţii de testare”, a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Acasta a anunţat că, în cursul nopţii trecute, a ajuns la Spitalul Judeţean Sibiu noua staţie de oxigen care urmează a fi montată şi operaţionalizată.

Staţia de oxigen a fost închiriată de la Microcomputer Service SA pe o perioadă de 2 luni cu posibilitate de extindere, la o valoare de 12.250 lei/lună + TVA. Staţia va asigura un debit de oxigen de minim 29 mc/oră.

De asemenea, zece ventilatoare mecanice de ATI au sosit deja la spital, iar la sfârşitul săptămânii în curs vor mai ajunge încă 8 ventilatoare.

Potrivit lui Cîmpean, în prezent sunt disponibile în Spitalul judeţean 12 paturi ATI dedicate pacienţilor COVID, complet dotate, iar după punerea în funcţiune a noi staţii de oxigen va creşte treptat capacitatea cu încă 22 de paturi ATI.

În judeţ mai sunt disponibile paturi dedicate Covid, inclusiv paturi ATI, în Spitalul Militar, Spitalul CFR, în spitalele din Mediaş, Cisnădie şi Agnita.

”Mâine va vea loc o şedinţă de îndată a CJ, pe care am convocat-o pentru a da Spitalului judeţean cadrul legal şi financiar pentru a achiziţiona urgent încă o staţie de oxigen şi echipamentele medicale necesare, a căror valoare va fi de aproximativ 2.500.000 lei.
Putem realiza astăzi maxim 650 de teste la Spitalul judeţean folosind cele 3 aparate PCR existente. Capacitatea de testare a acestora va putea fi crescută semnificativ după ce pe piaţa europeană vor redeveni disponibile consumabilele care permit procesarea automată a probelor. Sumele necesare pentru aceste consumabile sunt disponibile şi achiziţia va fi făcută imediat ce ele reapar pe piaţa europeană”, a mai declarat Cîmpean.

Municipiul Sibiu, aflat de luni în carantină pentru 12 zile, a depăşit incidenţa cumulată de 13 cazuri la mia de locuitori, iar medicii au semnalat în repetate rânduri că nu mai sunt locuri disponibile pentru pacienţii cu coronavirus.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.