Spitalul Judeţean Timişoara va primi trei milioane de euro, în cadrul unui proiect transfrontalier pentru achiziţionarea de aparatură în scopul diagnosticării la nivel de ADN a cancerului. Proiectul transfrontalier are o valoare totală de 12 milioane de euro, din care trei milioane de euro revin Spitalului Judeţean Timişoara, alte trei milioane de euro revin Spitalului Judeţean Reşiţa, pentru achiziţionarea de aparatură medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Restul de şase milioane de euro vor fi cheltuiţi pe terminarea construcţiei unui corp de spital cu trei etaje, care va adăposti secţiile de ginecologie şi neonatologie, o maternitate, săli de operaţie şi terapie intensivă, precum şi secţiile de chirurgie şi urologie, în localitatea Pojarevac, din Serbia.

Proiectul transfrontalier a fost semnat la Timişoara, la Spitalul Judeţean.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

"Aparatura pe care o luăm este, în principal, aparatură de secvenţializare şi diagnostic la nivel genetic, la nivel de ADN, pentru a dezvolta, în OncoGen, cel mai puternic centru de diagnostic şi tratament personalizat din România. Tratamentul nu se realizează în centrul nostru, el se realizează în unităţile de profil, dar noi putem pune diagnosticul la nivel molecular şi, după aceea, având acces la bazele de date de la nivel mondial, contra cost, cu citostaticele care dau cele mai bune rezultate, combinaţiile cele mai bune, putem ameliora tratamentul unor categorii de pacienţi, aceia care nu răspund aşa cum se aşteaptă specialistul oncolog la tratamentul standard sau la care am putea avea surpriza că au alt diagnostic sau forme de cancer diferite de cele care au fost diagnosticate anterior. În România, încă diagnosticul în boala canceroasă mai pune probleme. Pentru noi, cu această aparatură, nu există probleme de erori de diagnosticare, iar diagnosticul la nivel molecular permite corelaţia cu un tratament care în ţările avansate a îmbunătăţit cu 80% randamentul tratamentului”, a declarat Virgil Păunescu, coordonatorul Institutului OncoGen din Timişoara, din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara.

Practic, prin folosirea aparaturii ce urmează să fie achiziţionată cresc enorm şansele descoperirii bolii, iar apoi cele ale aplicării unui tratament adecvat şi de precizie. Acest lucru va duce la salvarea unui număr mult mai mare de bolnavi de cancer.

Proiectul a putut fi câştigat şi cu ajutorul Consiliului Judeţean Timiş, care a alocat banii necesari derulării proiectului, până la rambursarea sumelor.

"CJ Timiş este parte în acest proiect, prin asigurarea părţii financiare a proiectului strategic de cooperare transfrontalieră România-Serbia. Este un proiect extrem de important, în primul rând pentru că domeniul sănătăţii este de importanţă zero pentru Consiliul Judeţean Timiş. Ţinând cont că este un proiect strategic şi a avut nevoie de finanţare în avans, până se obţine rambursarea de la Uniunea Europeană, am fost cu toţii de acord să susţinem acest proiect”, a spus Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Durata acestui proiect transfrontalier este de 42 de luni, începând de la data semnării.

Până în prezent, în cei aproape doi ani de la deschidere, Institutul OncoGen a reuşit să câştige trei proiecte pe fonduri europene, astfel că cercetările pentru dezvoltarea de imunoterapii în cancer pot avansa tot mai mult.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.