Spitalul Judeţean Timişoara a dat în judecată Ministerul Sănătăţii (MS), pe motiv că nu a acordat avizele necesare pentru închirierea unor spaţii ale unităţii, unde să fie amplasate chioşcuri sau aparate de cafea, unitatea riscând să piardă aproximativ 15.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Directorul Spitalului Judeţean Timişoara, medicul Marius Craina, a declarat, vineri, pentru News.ro că unitatea ar avea de pierdut sume mari de bani, aproximativ 15.000 de euro, din cauza Ministerului Sănătăţii care a refuzat să îşi dea acordul pentru închirierea unor spaţii din cadrul spitalului, în care să fie amplasate chioşcuri sau aparate de cafea, deşi o licitaţie a fost organizată în acest scop.

”Am avut spaţii de închiriat pentru activităţi extramedicale, am obţinut avizele necesare, a expirat timpul şi am reluat procedura de licitaţie. Toate instituţiile, în afară de Ministerul Sănătăţii, neschimbându-se nimic din lege, ne-au dat avizele. Singura instituţie, repet, care nu ne-a dat avizul a fost Ministerul Sănătăţii, care nu ne-a oferit nicio explicaţie. Având în vedere că pentru noi este important, am considerat că nu putem să le întrerupem activitatea celor care au închiriat spaţiile respective şi singura soluţie pe care o putem accepta şi care ne acoperă şi pe noi din punct de vedere legal este soluţia dată de justiţie. Din acest motiv am înaintat o adresă către justiţie în care am explicat aceste fenomene şi aşteptăm răspunsul pe care ni-l dă justiţia”, a spus Marius Craina.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Directorul Spitalului Judeţean Timişoara a explicat că instituţa pe care o conduce nu îşi permite să piardă sumele de bani provenite din închirierea spaţiilor din cadrul unităţii medicale.

”Eu nu pot să pierd această sumă extrabugetară şi apoi să vină cineva să mă acuze că suntem singurul spital din România care nu ia bani din aceste spaţii libere, deşi legea nu s-a modificat”, a declarat Craina.

Marius Craina mai spune că, în urma licitaţiei, preţurile au crescut chiar şi de zece ori faţă de anul 2014, când a avut loc licitaţia anterioară.

”Preţurile obţinute în urma licitaţiei au fost şi de 7-10 ori mai mari decât în anul 2014. Avem metrul pătrat care merge pâna la o mie de lei în unele cazuri. În urma licitaţiei preţurile au crescut nu au scăzut. Faptul că respecţi legea şi încerci să aduci bani, iată că nu e bine”, a mai spus Craina.

În Spitalul Judeţean Timişoara sunt aproximativ 20 de spaţii în care pot funcţiona chioşcuri sau pot fi amplasate aparate automate de cafea sau cu diferite produse.

Până când justiţia va soluţiona acest caz, cei care desfăşoară activităţi comerciale în aceste spaţii pot funcţiona.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.